ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Ο Σπυρίδων (Σπύρος) Παπασπύρος του Χρήστου, γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1978 (είσοδος στη ΣΜΥ) έως το 2010. Το 1983 εισήλθε, κατόπιν εξετάσεων,  στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι Συνταγματάρχης ε.α. και έχει διατελέσει Τμηματάρχης, Διευθυντής και Διοικητής σε Μονάδες του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ενόπλων Δυνάμεων, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Κύπρου καθώς και σε Στρατιωτικά Δικαστήρια. Έχει εκπαιδευθεί στην διοικητική υποστήριξη, στην διαχείριση-διοίκηση προσωπικού, στον χειρισμό δικαστικών και νομικών θεμάτων καθώς και σε άλλες ειδικές εκπαιδεύσεις.

Έχει τιμηθεί με εννέα Ελληνικά και ξένα παράσημα και με τρεις τιμητικές διακρίσεις για εκτέλεση καθήκοντος πέραν του προβλεπομένου καθώς και για επίδειξη εθνικής φιλοτιμίας και αφοσιώσεως στο καθήκον. Γνωρίζει Αγγλικά και, σε επίπεδο εργασίας, Τουρκικά.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και Πρόεδρος τοπικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου.  Για την εθελοντική συμμετοχή του σε δράσεις του Δήμου (από το 1998), έχει τιμηθεί με Έπαινο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Είναι άμισθο Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας