ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

parataxi-500x360px

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Τα έργα μας, τους πρώτους έξι μήνες της νέας Δημαρχιακής θητείας“

Στις 25 Μαΐου 2014 οι δημότες της Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής, επιλέγοντάς μας για την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτό όμως δεν ήταν ικανό να μας κάνει να σταματήσουμε να εργαζόμαστε έως την ημέρα παράδοσης της διοίκησης του Δήμου, για την πόλη μας. Η ευσυνείδητη εργασίας μας αυτών των μηνών, όπως και των προηγουμένων ετών, απέδωσαν καρπούς για τους δημότες μας.

Παρακολουθήσαμε το εξάμηνο αυτό, τη νέα Δημοτική  Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, να προσπαθεί με διάφορα επικοινωνιακά «τρυκ»  να καρπωθεί κάτι που δεν είναι δικό της, στην αγωνία της να παρουσιάσει έργο.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήσαμε τον διαγωνισμό για τον καθαρισμό των ρεμάτων της πόλης μας. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά επέβλεψε το έργο.

Πραγματοποιήσαμε το διαγωνισμό  για το βάψιμο και τον καθαρισμό των σχολείων, πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά επέβλεψε το έργο.

Παρελήφθη ένα καινούριο σάρωθρο, πέραν των τριών απορριμματοφόρων που είχαμε παραλάβει επί θητείας μας, το οποίο είχαμε παραγγείλει και πληρώσει το 2013. Το σάρωθρο καθυστέρησε να παραδοθεί, επειδή το εργοστάσιο κατασκευής του στην Αγγλία κατεστράφη από πυρκαϊά. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά το παρέλαβε. Αναμένονται άλλα τρία νέα απορριμματοφόρα που παραγγείλαμε και πληρώσαμε, επί της δικής μας θητείας.

Παρελήφθη ένα καινούριο απορριμματοφόρο για τις ανάγκες της ανακύκλωσης. Αυτό έγινε κατορθωτό, γιατί επί της θητείας μας καταφέραμε να ανεβάσουμε το Δήμο μας στη 2η θέση στην Αττική, όσον αφορά στην επιτυχημένη ανακύκλωση. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά το παρέλαβε.

Τοποθετήθηκαν τα τελευταία κιγκλιδώματα καθώς και τα στέγαστρα των στάσεων λεωφορείων, στην οδό Αγίου Ιωάννου. Αυτά οφείλονταν από τον εργολάβο του έργου, από την σύμβαση που είχε υπογράψει επί θητείας μας. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά επέβλεψε την τοποθέτησή τους.

Πραγματοποιήσαμε τον διαγωνισμό για την επισκευή των πεζοδρομίων στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την οδό Τασοπούλου και πάνω αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Η νέα Δημοτική αρχή, απλά επέβλεψε το έργο.

Πραγματοποιήσαμε τον διαγωνισμό για την αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων σε όλη την πόλη και ξεκινήσαμε το έργο.  Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά επιβλέπει τη συνέχιση του έργου στις πενήντα τρείς οδούς (53) που απέμειναν.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ελπίδος και συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης του Κοντοπεύκου. Αυτό το έργο πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και είχε υιοθετηθεί επί της θητείας του κ. Γιαννακόπουλου. Με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες, καταφέραμε να το διεκδικήσουμε επί θητείας μας και να γίνει έναρξη κατασκευής του το 2013. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά παρακολουθεί την περάτωσή του.

Περατώνεται σύντομα η πεζογέφυρα της Γελαδάκη. Το έργο αυτό πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.  Μετά από 20 χρόνια, που το θέμα ήταν «παγωμένο», απαιτήσαμε επίμονα την κατασκευή του, που η έναρξή της έγινε  το 2013. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά παρακολουθεί την περάτωσή της.

Τον Απρίλιο του 2014, καταθέσαμε φάκελο για να συμπεριληφθούμε ως Δήμος στο «Πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης». Λόγω της άψογης λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών που είχαμε δημιουργήσει (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανταλλακτήριο Ρούχων), κριθήκαμε «επιλέξιμοι» και μας καταβλήθηκαν 135.000 Ευρώ. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά  εισέπραξε τα χρήματα.

Κατόπιν ενεργειών μας, το 2014, συμπεριληφθήκαμε στους 14 Δήμους πανελληνίως, που θα διαθέτουν Κέντρο Προληπτικής Υγείας. Η νέα Δημοτική Αρχή, απλά το εξήγγειλε.

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος