ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΟΣΑ Η “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΚΡΥΒΕΙ

Spyros-PapaspyrosΣτην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης  Απριλίου 2015, ειπώθηκαν  ενδιαφέροντα πράγματα από διαφόρους, αιρετούς και μη. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τις συζητήσεις και πολλά σοβαρά πράγματα δεν μαθαίνονται.

Είδα ότι ο κ. Δήμαρχος και στελέχη της Παρατάξεώς του, παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Στη συνεδρίαση όμως, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων δήλωσε «απογοητευμένος» από τον Δήμαρχο, γιατί άλλα τους είχε πει και άλλα έκανε. Και ότι βασικά δεν έκανε τίποτε.  Και ο κ. Δήμαρχος, τί του απάντησε; Ότι βλέπει ότι είναι καλός στο «μπλα μπλα» και πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον χρησιμοποιήσει κάπου. Συνηθισμένη τακτική της Δημοτικής μας Αρχής. Όποιον τον θεωρεί εν δυνάμει επικίνδυνο, είτε προσπαθεί με εξώδικα να τον φιμώσει είτε προσπαθεί να τον δελεάσει με κάποια θεσούλα. Το δεύτερο, έχει αρκετή πέραση από τον Σεπτέμβριο του 2014 …

Κατόπιν, η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου σύρθηκε (κυριολεκτικώς) σε συζήτηση και λήψη αποφάσεως για το θέμα της δεσμεύσεως των δημοτικών χρημάτων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της Κυβερνήσεως. Εκεί ακούσθηκαν τα πιο «ωραία», από την Παράταξη του κ. Δημάρχου. Έγινε τέτοια προσπάθεια να εξωραϊσθεί η κατάσταση από τους δήθεν (και πρώην) επαναστάτες αλλά και από τους Νεοδημοκράτες (;) της , που ήταν κλαυσίγελος. Για γέλια και για κλάματα. Τελικώς, η «ανατρεπτική» και «αδέσμευτη» Παράταξη, ΔΕΝ ψήφισε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) που κατέθεσε μέρος της Αντιπολιτεύσεως αλλά δικό της ψήφισμα, δηλώνοντας υποταγή στην κυβέρνηση. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ένα ανηλεές σφυροκόπημα από την Αντιπολίτευση, ιδίως την αριστερή (την πραγματική αριστερή). Τέλος, παρ΄ότι ο κ. Δήμαρχος στην (νέα)  ανακοίνωσή του γράφει ότι διαψεύδει τις φήμες περί εγκαταστάσεως προσφύγων ή λαθρομεταναστών στον Δήμο μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν το είπε καθόλου έτσι. Εκεί, απλώς είπε ότι δεν έχει ακόμη επίσημο αίτημα οπότε δεν υφίσταται ζήτημα. Ό,τι και να σημαίνει η απάντησή του αυτή, πάντως διάψευση δεν είναι.  Εν πάση περιπτώσει, ας το συζητήσουν το θέμα πριν αυτό εμφανισθεί και επισήμως (γιατί ανεπισήμως υφίσταται). Ας μάθουμε ποιές είναι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, δεν μπορεί να σπρώχνει τα θέματα «κάτω από το χαλί».

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ