ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

cinema1

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαΐου 2015. Ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές, εννέα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο και μόλις ένα μήνα πριν την ημερομηνία από την έναρξη, κανονικά, του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Σινέ Σχολείο-Θανάσης Βέγγος». Αλλά για το θέμα αυτό, δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση  από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο ή τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ.

Όλοι θυμόμαστε τα θλιβερά γεγονότα του 2013 και του 2014. Όταν την πρώτη χρονιά (ενώ βρισκόμασταν σε προεκλογικό έτος, να σημειώσουμε)  κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι», κρυπτόμενοι στο σκοτάδι, προσπάθησαν με καταγγελίες στην Αστυνομία να κλείσουν τον Κινηματογράφο.  Και όταν την δεύτερη χρονιά, λίγες μέρες προ των εκλογών, κάποιοι γνωστοί (αυτή τη φορά) με ενέργειές τους δεν επέτρεψαν την λειτουργία του ενώ όλα ήταν έτοιμα γι΄αυτό.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως αντιπολίτευση, «δυναμίτιζε» την κατάσταση με τις ανακοινώσεις του και βεβαίως δήλωνε κατηγορηματικά ότι έχει «σχέδιο και πρόγραμμα» για την λειτουργία του Κινηματογράφου (το οποίο ουδέποτε όμως δημοσιοποίησε). Έφθασε λοιπόν η ώρα να μας το πει και, το  κυριότερο, να το εφαρμόσει. Εμείς, ως Δημοτική Παράταξη, δεν αντιπολιτευόμαστε με μικροπολιτική σκοπιμότητα, όπως έκανε ο κ. Σταθόπουλος. Θα τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του, με κάθε δυνατό τρόπο. Και αυτό, γιατί για μας προέχει το συμφέρον των δημοτών μας. Αρκεί, οι ενέργειές του να είναι νόμιμες, εφαρμόσιμες, να κινούνται προς το συμφέρον τόσο του Δήμου (ως Οργανισμού) όσο και των δημοτών, να μην είναι αποσπασματικές και φυσικά να μην υπάρξει έκπτωση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών (ταινίες Α΄ ή Β΄ προβολής, κυλικείο, αξιοπρεπείς χώροι υγιεινής κλπ).

Θεωρούμε ως καταλληλότερο χώρο αυτόν του 2ου Γυμνασίου, αφού  ο χώρος αυτός είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τον Δημοτικό μας Κινηματογράφο και αγαπήθηκε από τους δημότες. Είμαστε όμως έτοιμοι να συζητήσουμε και άλλες λύσεις, αρκεί να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που  προαναφέραμε και να δικαιολογήσει ο κ. Σταθόπουλος, επαρκώς, το γιατί δεν θα επιλέξει τον χώρο του 2ου Γυμνασίου.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

 

 

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος