ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

Μια Δημοτική Αρχή, οφείλει να υπερασπίζεται το καλώς εννοούμενο συμφέρον των κατοίκων του Δήμου. Οφείλει να διεκδικεί αλλά και να αντιδρά, σε κάθε κίνηση που αντιστρατεύεται το συμφέρον αυτό.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, του κ. Γιάννη Σταθόπουλου,  αποδεικνύεται πολύ «λίγη» στις διεκδικήσεις, αδιάφορη στα προβλήματα των κατοίκων και ανήμπορη μπροστά στις επιταγές της , φιλικής της, κεντρικής διακυβέρνησης. Δυστυχώς, η «επαναστατική» διάθεση της Δημοτικής Παράταξης «ΝΙΚΗ», εξαντλήθηκε με την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

Έτσι, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχτηκε, ανέχτηκε και αποδέχτηκε την αδικαιολόγητη απόφαση του ΟΑΣΑ για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5, από τον συνοικιακό ιστό της πόλης μας.  Και το έπραξε χωρίς να ενημερώσει ούτε την Αντιπολίτευση ούτε τους τοπικούς Συλλόγους. Η ενέργειά του αυτή θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους, αφού θα χρειάζεται πλέον να μετεπιβιβάζονται, με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία ιδίως των πιο ηλικιωμένων. Είναι τουλάχιστον ειρωνεία προς τους κατοίκους, την ταλαιπωρία αυτή να την αποκαλεί ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του ως «αναβάθμιση». Αναβάθμιση είναι όταν προσθέτεις κάτι επιπλέον, όχι όταν καταργείς και αυτό που υπάρχει.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν, έγιναν δύο απόπειρες να καταργηθεί η λεωφορειακή αυτή γραμμή. Μία το 2000, οπότε η τότε Δημοτική Αρχή του Βασίλη Γιαννακόπουλου την απέτρεψε και μια τον Ιούλιο του  2014, οπότε η τότε Δημοτική Αρχή του Βασίλη Ζορμπά, με την ενεργή βοήθεια του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Στρατή Γραμματίδη, πίεσε και πέτυχε τη διατήρησή της αλλά και να επανέλθει η κάθοδος του λεωφορείου, που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω των έργων ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου. Οι τότε Δημοτικές Αρχές τολμούσαν να διεκδικούν, κάτι που η σημερινή δεν κάνει, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε στη Συνέλευση των κατοίκων του Αϊ-Γιάννη, ο τ. Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, να καλέσει επιτέλους τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και τους ενδιαφερόμενους τοπικούς Συλλόγους και όλοι μαζί να πιέσουμε για την επαναφορά της λεωφορειακής γραμμής Β5. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Και  ας κρατήσει τη «δόξα» (που τόσο τον ενδιαφέρει) για τον εαυτό του ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, εμείς θα αρκεστούμε στην ικανοποίηση ότι εξυπηρετήθηκε το συμφέρον των κατοίκων.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. Δήμαρχος