ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…

spapaspyrosΌταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, δεν ορκίσθηκε αλλά, τουλάχιστον , «διεβεβαίωσε» ότι θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Φαίνεται όμως ότι  αυτή η «διαβεβαίωση» αποτελεί κενό γράμμα. Η Δημοτική Αρχή κατήντησε απλός «καρπαζοεισπράκτορας» και διεκπεραιωτής της κεντρικής διακυβερνήσεως και των παρακλαδιών της.

Η Κυβέρνηση διέταξε τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Δήμων να παραδοθούν στην Κυβέρνηση,  για να χρησιμοποιηθούν από αυτήν κατά το δοκούν (στην ουσία τα κατέσχεσε). Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου,  συμφώνησε και αμελητί έσπευσε ν΄ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ονόμασε «πατριωτικό καθήκον» (ας μας κάνουν τη χάρη, να μην μιλάνε για «πατριωτισμό» οι τοπικοί χειροκροτητές του κ. Νίκου Φίλη).

Ο ΟΑΣΑ απεφάσισε την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5, από τις συνοικίες της πόλεως. Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν (όχι γιατί το ξέχασε, αλλά γιατί ήθελε να μας προκαταλάβει), το απεδέχθη αμέσως και χωρίς καμμία αντίρρηση, έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Απλώς μας το ανεκοίνωσε και το ονόμασε «αναβάθμιση».

Το Δασαρχείο Πεντέλης ανέθεσε σε ιδιώτες τον καθαρισμό (υποτίθεται) μονοπατιών στον Υμηττό, χωρίς να ενημερώσει τον Δήμο μας, αφού αυτό γίνεται εντός των ορίων του. Μόνο καθαρισμός δεν ήταν αυτό που έκαναν τα συνεργεία των υλοτόμων που πήραν την δουλειά. Ξεπάτωσαν και έκοψαν βελανιδιές και πεύκα, ορισμένα υπολογίζονται σε άνω των 40 ετών, αλλά και βάτους. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, από πολίτες και Παρατάξεις. Και τι έκανε; Σήκωσε απλώς το τηλέφωνο και ενημερώθηκε από το Δασαρχείο ότι «όλα βαίνουν καλώς». Αντί να ανέβη ο ίδιος στο βουνό και να σταματήσει την καταστροφή ή έστω να στείλει την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, έστω έναν Αντιδήμαρχο, καθησυχάζεται και μας καθησυχάζει. Το ονόμασε «καθαρισμό υπορόφου του δάσους».

Αν εγώ  ονομάσω την Δημοτική Αρχή «ανύπαρκτη», θα φταίω; Αν υποθέσω ότι ο επί 18 χρόνια «επαναστάτης» υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, είναι απλή συνωνυμία  με τον σημερινό «yes-man» Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, θα έχω άδικο; Μπορεί όμως και να είμαι υπερβολικός, γιατί δεν τους κρίνω με τις πραγματικές, ελάχιστες, δυνατότητες και ικανότητές τους. Αυτά μπορούσαν, αυτά κάνουν.

Λέω να αφήσω για λίγο καιρό ήσυχη την Δημοτική Αρχή, έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να σκεφθεί και να οργανώσει, από αυτά τα πεζά που προανέφερα. Έμαθα ότι μας προετοιμάζει για «Πολιτιστική Πόλη». Θα χορτάσουμε φιέστες, φεστιβάλ και θεάματα, χρήμα υπάρχει(;). Τι άλλο θέλουμε;

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ