ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΝΕΟ”



parataxi-500x360pxΌταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις
κάτι καινούριο, μετονομάζεις το παλιό και το παρουσιάζεις ως “νέο”. Μια  «παλαιοκομματικής» έμπνευσης τακτική που, αυτοί που την ακολουθούν, νομίζουν ότι τους προσπορίζει  οφέλη. Την τακτική αυτή ακολουθεί και η Δημοτική μας Αρχή, με συνέπεια.

Παρ΄ότι έχουν περάσει 18 μήνες, δεν έχει μέχρι στιγμής, καταφέρει να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει κάτι δικό της, να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά, που είναι και το ζητούμενο. Γι΄αυτό, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί δύο  δημιουργίες προηγουμένων Δημοτικών Αρχών και να τις παρουσιάσει ως δικές της, απλά «βαπτίζοντάς» τες με νέες ονομασίες.

Ξεκίνησε με το «Δεκαήμερο Αλέκου Κοντόπουλου», μια πολυήμερη πολιτιστική εκδήλωση που ξεκίνησε η Διοίκηση Γιαννακόπουλου. Η τότε Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Φλατσούση, που την εμπνεύσθηκε, την εξέλιξε  σε υψηλού επιπέδου και την κατέστησε πολιτιστικό θεσμό για την πόλη. Η Διοίκησή μας την συνέχισε, εξελίσσοντάς την ακόμη περισσότερο, με σεβασμό προς τους δημιουργούς της. Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, χωρίς κανένα σεβασμό αλλά και ενδοιασμό, ήθελε να την  μετονομάσει αρχικά σε  «Φεστιβάλ» καταλήγοντας τελικά  σε «Πολιτιστικές Συναντήσεις», για να την παρουσιάσει  σαν κάτι καινούριο. Ταυτόχρονα, την υποβάθμισε. Μια σύγκριση του «νέου» με το «παλιό» είναι αδύνατη, γιατί απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Τελευταία έχουμε μια νέα μετονομασία. Της κοινωνικής δομής «Γυναίκα και Δημιουργία» σε «Κέντρο Γυναίκας». Η κοινωνική αυτή δομή, δημιουργήθηκε επί της Δημοτικής Αρχής του  Βασίλη Ζορμπά. Την εμπνεύστηκε και την πρότεινε ο αείμνηστος Γιάννης Βουτσινάς, τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό, το αναφέρουμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Η δομή λειτούργησε, χωρίς ιδιαίτερο θεσμικό πλαίσιο, αφού αυτό αφέθηκε να οριστικοποιηθεί μετά τις εκλογές, από τη Δημοτική Αρχή που θα προέκυπτε από αυτές. Λειτούργησε με επιτυχία ως αυτοδιαχειριζόμενος, από τις ίδιες τις γυναίκες, χώρος. Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, συνέχισε την λειτουργία της με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ, αυτοδιαχειριζόμενη (όσο κι αν υποκριτικά κατηγορούσε τόσο τη δομή όσο και τον τρόπο λειτουργίας της). Τώρα, αποφάσισε να την μετονομάσει σε «Κέντρο Γυναίκας» και  να την παρουσιάσει ως δική της. Ευχόμαστε, η «νέα» (κατά τη Δημοτική Αρχή) δομή, να λειτουργήσει με επιτυχία και να μην υποβαθμιστεί κι αυτή.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε, και δημόσια,  τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, τους εθελοντές δημότες και τους χορηγούς, που συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία της δομής «Γυναίκα και Δημιουργία».

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος