ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

parataxi-500x360pxΤις κοινωνικές δομές των Δήμων της χώρας, λειτουργούν 1100 περίπου εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί, μέσω ΜΚΟ και πληρώνονταν από χρήματα του ΕΣΠΑ. Στο Δήμο μας, μαζί με το Δήμο Παλλήνης-Γέρακα, μέσω του προγράμματος «Καταπολέμηση της Φτώχειας», εργάζονταν (από το 2013) 26 άτομα και οι μισθοί τους καταβάλονταν κανονικά  μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2015, που έληξε το πρόγραμμα.

Επειδή θα δημιουργείτο σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των κοινωνικών δομών και μετά από αίτημα των Δήμων, η κυβέρνηση με εγκύκλιό της παρέτεινε τις συμβάσεις τους, με καταβολή των μισθών τους από εθνικούς πόρους. Η πρόχειρη όμως αυτή απόφαση της κυβέρνησης, αφού χρήματα δεν υπήρχαν, οδήγησε σε πολύμηνη κοροϊδία των εργαζομένων   και σε μη πληρωμή τους επί ένα πεντάμηνο. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις, κάτι που τους οδήγησε σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία και στη συνέχεια σε τριήμερη αποχή. Η αρμόδια «αριστερή» υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου μάλιστα, τους «μάλωσε» γιατί είχαν το «θράσος» να απεργήσουν.

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ζητήσει πολλές φορές από το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, να παρέμβη προσωπικά για να λυθεί το πρόβλημα των 26 αυτών νέων παιδιών, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Ο δήμαρχος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γεράσιμος Βλάχος, συμμετέχουν στην κοροϊδία των εργαζομένων, αφού απλά μεταφέρουν τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης, χωρίς να κάνουν κάτι σοβαρό για να υλοποιηθούν αυτές.

Κύριε δήμαρχε, σταματήστε να καλύπτετε τις κυβερνητικές επιλογές. Δεν έχετε κανένα λόγο να συγκαλύπτετε τις ανάλγητες αντεργατικές συμπεριφορές και ανεπάρκειες καμιάς κυβέρνησης και καμιάς υπουργού. Εκτίθεστε, για ευθύνες που δεν σας αναλογούν, στους δημότες μας, ίσως για να μην εκτεθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά και  στον οποίο ανήκετε. Αλλά είστε δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  και όχι κομματάρχης. Σας προτείνουμε να καλέσετε  τους επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων και, όλοι μαζί, να πάτε στην υπουργό για να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ το αυτονόητο: Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος