ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΑΟΔΑΠ

Spyros-PapaspyrosΤο γεγονός ότι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας (ΠΑΟΔΑΠ), όχι μόνο δυσλειτουργεί αλλά και υπολειτουργεί, έχει επισημανθεί πολλές φορές και από πολλούς (ακόμη και της συμπολιτεύσεως). Θα περίμενε κανείς ότι, 18 μήνες μετά, η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ και του Δήμου θα είχαν λάβει σοβαρά υπ΄όψιν τους τις επισημάνσεις αυτές και θα είχαν διορθώσει τα πράγματα. Δυστυχώς, τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει.

Η ώρα των συνεδριάσεων δεν τηρείται και η συνεδρίαση ξεκινά με αρκετή καθυστέρηση, αφού δεν παρουσιάζονται όλα τα μέλη της συμπολιτεύσεως για να υπάρχει απαρτία. Σχεδόν κάθε μήνα, έχουμε και την παραίτηση κάποιου μέλους της συμπολιτεύσεως, με αποτέλεσμα να έχουμε μπερδευτεί στο ποιός είναι μέλος του Δ.Σ. και ποιος όχι. Οι έκτακτες συνεδριάσεις, τείνουν να γίνουν περισσότερες από τις τακτικές. Και, το κυριότερο, οι εισηγήσεις της διοικήσεως δεν αποστέλλονται στα μέλη εντός του προβλεπομένου χρόνου αλλά ή λίγη ώρα προ της συνεδριάσεως ή διανέμονται την ώρα της συνεδριάσεως.

Με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι (πλειοψηφίας και μειοψηφίας), να είναι ανενημέρωτοι και να μην έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν καταλλήλως. Και όλα αυτά δεν γίνονται σποραδικώς αλλά αποτελούν μόνιμο φαινόμενο.

Αυτό συνέβη και με την σημερινή συνεδρίαση (28/3). Καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα (λόγω μειωμένης προσελεύσεως), οι έξι από τις δεκατρείς εισηγήσεις απεστάλησαν 2 ώρες προ της συνεδριάσεως και οι υπόλοιπες 7 με την έναρξη της συνεδριάσεως. Οι τέσσερις από τις τελευταίες  αφορούσαν  στο Δημοτικό Ωδείο (ίδρυση παραρτήματος, αίτηση αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας του παραρτήματος, έγκριση όρων διακηρύξεως δημοπρασίας μισθώσεως ακινήτου και διάθεση πιστώσεως για υποστηρικτικό πρόγραμμα του Ωδείου). Πότε περίμενε η διοίκηση να ενημερωθούμε για να τοποθετηθούμε, για τόσο σοβαρά θέματα, την τελευταία στιγμή;

Σεβόμενος την ιστορία του ΠΑΟΔΑΠ αλλά και τον εαυτό μου, δήλωσα στο Δ.Σ. ότι αποχωρώ από την συνεδρίαση και το ίδιο θα κάνω από κάθε συνεδρίαση, εάν δεν λαμβάνω εγκαίρως τις εισηγήσεις. Ελπίζοντας ότι ο τρόπος αυτός της διαμαρτυρίας μου, θα κινητοποιήσει την διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ και του Δήμου για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά της προχειρότητος, της απαξιώσεως των Οργάνων και των προσώπων που τα αποτελούν  καθώς και της διαλυτικής πορείας του Οργανισμού.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ