ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ;

Spyros-PapaspyrosΠρόσφατα, ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς δημοσιοποίησε οικονομικά στοιχεία  (επίσημα στοιχεία, από την Οικονομική Υπηρεσία), από τα οποία προκύπτει ότι η πορεία του Δήμου στα οικονομικά είναι, τουλάχιστον, κακή. Η δημοτική Αρχή έπεσε πολύ έξω στα έσοδα που είχε προϋπολογίσει για το 2015, πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο συνήθως λαλίστατος  δήμαρχος, γνωρίζοντας την ακρίβεια των στοιχείων, φυσικά και δεν θα μπορούσε να τα διαψεύσει. Γι΄αυτό και σιωπά, περιμένοντας να ξεχασθούν.

Στον ΠΑΟΔΑΠ, στο Δ.Σ. του οποίου έχω την τιμή να μετέχω, τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα. Εκεί δεν επιτρέπεται καμμία πρόσβαση στα στοιχεία, ούτε απαντήσεις όταν ρωτούμε. Φαντασθείτε, ότι έχω υποβάλει αρκετές φορές γραπτά ερωτήματα, αλλά η διοίκηση «ποιείται την νήσσα». Για παράδειγμα, σε ερώτημά μου (γραπτό) στις 24 Ιουλίου 2015, έλαβα επιστολή ότι η διοίκηση «το μελετά» και «ΘΑ μου απαντήσει» κάπου τα Χριστούγεννα του 2015. Απάντηση φυσικά, δεν έλαβα. Μάλλον εστάλη στο Τιμπουκτού… Πέραν αυτού, η απαξίωση του συλλογικού οργάνου και η θρασύτατη περιφρόνηση των μελών του, από τον πρόεδρο, παγιώνεται. Ο δήμαρχος το γνωρίζει, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας το βιώνουν. Ο πρώτος αδιαφορεί, οι υπόλοιποι σιωπούν. «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», συνένοχοι στο διαπραττόμενο «έγκλημα».

Παρά την απαγόρευση στην πληροφόρηση, με κόπο, κατάφερα να συλλέξω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει η κατρακύλα του Οργανισμού και όχι μόνον.

α. Τα έσοδα του Οργανισμού, από επιχορηγήσεις του Δήμου, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση μειώθηκαν κατά 500.000 ευρώ περίπου.

β. Τα έσοδα του Οργανισμού από τα αθλητικά προγράμματά του, έχουν μειωθεί σε ποσοστό περίπου 30% (όσο και οι αθλούμενοι).

γ. Τα έσοδα των Εργαστηρίων Τέχνης, έχουν έλλειμμα περίπου 100.000 Ευρώ. Εκεί δεν έχουμε τόσο μεγάλη μείωση σε σπουδαστές και το έλλειμμα οφείλεται στην άφρονα πολιτική της διοικήσεως.

δ. Ο περσινός πειραματισμός της διοικήσεως (Δήμου και ΠΑΟΔΑΠ)  με τον (κατ΄ευφημισμό) δημοτικό κινηματογράφο, «έβαλε μέσα» τον Οργανισμό 50 έως 60.000 ευρώ περίπου.

ε. Οι Καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης, δεν έχουν πληρωθεί τους  τρεις τελευταίους μήνες, όπως και οι Καθηγητές του Ωδείου δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Να υπενθυμίσω εδώ, ότι γυμναστές του ΠΑΟΔΑΠ δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα 45.000 ευρώ περίπου, του πρώτου εξαμήνου του 2015 και κινούνται δικαστικώς.

στ. Προμηθευτές αρνούνται να συνεργασθούν με τον Οργανισμό, αφού αυτός αποδεικνύεται «μπαταχτσής».

Η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ όμως, ακολουθώντας τη πρακτική του δημάρχου, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να ξοδεύει χρήματα αφειδώς σε διαφημίσεις, αποσκοπώντας σε κάποιο  διθυραμβικό (και εμετικό συνήθως) άρθρο. Σκορπά δημοτικό χρήμα (ευθέως ή πλαγίως) σε επιχορηγήσεις Συλλόγων , πέραν αυτών που δίνει ο δήμαρχος, για να πραγματοποιούν αυτοί ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Αναρωτιέμαι, έχουν καταλάβει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ πού οδηγούν την κατάσταση; Έχουν επίγνωση της πραγματικότητος αλλά και της επερχόμενης καταστροφής ; Αν κρίνω από το ότι ο δήμαρχος ξοδεύει με απ΄ευθείας αναθέσεις, 50.000 ευρώ για μια εξέδρα και ήχο (την ίδια ώρα που μόνο 38.000 ευρώ βρήκε για να επισκευάσει τις χιλιάδες λακκούβες), επιχορηγώντας την ήδη υπερχορηγούμενη από τους φόρους μας ΕΡΤ, μόνο και μόνο για να διαφημισθεί ο ίδιος, μάλλον ζητάω πολλά.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ