ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;

spapaspyrosΣαν σήμερα, 10 Ιουλίου, στις (όχι και τόσο παλιές) καλές εποχές, οι κάτοικοι της πόλεως απολάμβαναν ήδη επί 25 ημέρες τις υπηρεσίες του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Σινέ Σχολείο-Θανάσης Βέγγος». Ως γνωστόν, ο κινηματογράφος δεν λειτούργησε το 2014, εξ αιτίας ορισμένων ανθρώπων, που σήμερα βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις της  δημοτικής Αρχής του Γιάννη Σταθόπουλου (εντελώς τυχαία).

Το 2015, η έναρξη των προβολών, (μετά κόπων, βασάνων και παλινωδιών της δημοτικής Αρχής) ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου, με το γνωστό αποτέλεσμα: Μια καρικατούρα «κινηματογράφου». Θα ανέμενε κανείς από την δημοτική Αρχή  να έχει μάθει από τα λάθη της, να έχει κάνει από νωρίς τον προγραμματισμό των απαιτούμενων ενεργειών (ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 η αντιπολίτευση την παρότρυνε να ξεκινήσει) και πλήρως έτοιμη και οργανωμένη, να ξεκινήσει τις προβολές από νωρίς. Ακριβώς όπως κάνουν οι σοβαροί Δήμοι, που σέβονται τους δημότες τους.  Στην Αγία Παρασκευή όμως, διαφέρουμε από τους «tres banal» Δήμους. Σιγά μην κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι…

Το δημοτικό συμβούλιο, έδωσε άδεια για 40 παραστάσεις στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Σπυρούδη, με έναρξη την 23η Ιουνίου. Πώς όμως ν΄αρχίσουν οι προβολές στις 23 Ιουνίου, όταν ο ΠΑΟΔΑΠ ξεκίνησε όλες τις ενέργειες στις αρχές Ιουνίου; Πότε θα βρεις ταινίες, καθίσματα, οθόνη, πότε θα εκδώσεις προγράμματα, θα παραχωρήσεις διαφημίσεις, θα βρεις τουαλέτες, κυλικείο; Πότε θα διαμορφώσεις τον χώρο, πότε θα δημιουργήσεις ενεργητική πυρασφάλεια για την προστασία των θεατών και του χώρου που είναι δασικός και πότε θα πάρεις τις σχετικές άδειες (αν μπορείς);

Οι μέρες πέρασαν άπρακτες (σιγή ιχθύος από την δημοτική Αρχή), ώσπου στις 27 Ιουνίου, κατά την έναρξη των συναυλιών της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ανακοίνωσε ότι η έναρξη των προβολών θα γίνει στις 10 Ιουλίου. Όμως… Στις 8 Ιουλίου, συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, για να εγκρίνει την κατασκευή οθόνης, παρ΄ότι είχαμε προηγούμενη απόφαση για το ίδιο θέμα,  που όμως  η διοίκηση την ξέχασε και δεν της βγήκε. Πέραν του γεγονότος ότι η νέα απόφαση, είναι πρόχειρη και παράνομη, για την κατασκευή  χρειάζονται κάποιες αρκετές μέρες. Στη συνεδρίαση αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ δήλωσε ότι «βλέπει» την έναρξη στις 20 Ιουλίου περίπου, «εκτός αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας» όπως είπε. Δήλωσε μάλιστα, ότι «δεν ξεκινήσαμε νωρίτερα λόγω του ότι δεν θέλαμε να συμπέσουμε με το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της ΕΡΤ»! Τώρα, σε ποια οθόνη θα πρόβαλε τις ταινίες(;), θα σας γελάσω.

Η δημοτική Αρχή δεν φημίζεται ούτε για τον προγραμματισμό της, ούτε για την συνέπειά της ούτε για την αξιοπιστία της και φυσικά ούτε για την φιλαλήθειά τους. Έχει αποδειχθεί περίτρανα αυτό. Να θυμίσω το κλειστό προπονητήριο, που 3 φορές το εξήγγειλε ο δήμαρχος και στη συνέχεια το πήρε πίσω; Να θυμίσω την πεζογέφυρα της Μεσογείων, στο ύψος του ΙΚΑ, που θα την «περπατούσε» τα Χριστούγεννα του 2015; Να θυμίσω το λεωφορείο Β5, που δεν μπορούσε να κάνει αυτό που τελικά έκανε ο Σύλλογος Τσακού σε συνεργασία με την αντιπολίτευση; Να θυμίσω την ηλεκτροδότηση της πεζογέφυρας «Μιχάλης Μιχαηλίδης» (Γελαδάκη), που «τον επόμενο μήνα ηλεκτροδοτείται» και πέρασαν 16 μήνες; Να θυμίσω το «ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ», που «έχασαν» την γνωμοδότηση; Να θυμίσω το «καταργούμε τις ΚΟΙΝΣΕΠ» και ήδη έχουν φτειάξει δύο; Τι να πρωτοθυμίσω, θέλω 4 σελίδες και ίσως να μην φθάνουν.

Τουλάχιστον, ας μας λένε την αλήθεια κι ας μην μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Ξέρουμε ότι είναι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αγία Παρασκευή. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνουν καθημερινά, ταυτιζόμενοι πλήρως με τις πρακτικές του.

Υ.Γ. Να δείτε που, αν τελικά δεν ξεκινήσουν καθόλου οι προβολές ή ξεκινήσουν κάπου τον Αύγουστο, την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους θα την χρεώσουν στην «κακή» αντιπολίτευση.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ