Πρώην Στρατόπεδο «ΣΠΥΡΟΥΔΗ»: Μια μεγάλη ευκαιρία

«...Η πρότασή μας βασίζεται σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, με γενικό τίτλο «Παλιά κτίρια σε νέα χρήση». Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, είναι δυνατή η χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%, ακόμη και των μελετών, και έως του ποσού των 2.500.000 ευρώ για ανάπλαση των εγκαταστάσεων  του πρώην Στρατοπέδου...»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου, καταθέσαμε γραπτή πρόταση προς τη δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου, για την ανάπλαση-αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου «ΣΠΥΡΟΥΔΗ».

Η πρότασή μας βασίζεται σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, με γενικό τίτλο «Παλιά κτίρια σε νέα χρήση». Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, είναι δυνατή η χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%, ακόμη και των μελετών, και έως του ποσού των 2.500.000 ευρώ για ανάπλαση των εγκαταστάσεων  του πρώην Στρατοπέδου.

Παράλληλα, θέσαμε στη διάθεση της δημοτικής Αρχής, την ομάδα των έμπειρων πολιτικών μηχανικών, μελών της παράταξής μας, για την προετοιμασία του σχετικού φακέλου-αιτήματος που πρέπει να καταθέσει ο Δήμος, για να διεκδικήσει την χρηματοδότηση.

Ελπίζουμε η δημοτική Αρχή, που δεν φαίνεται να γνώριζε το θέμα και παρ΄ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε θέση στην πρότασή μας, να κινηθεί το ταχύτερο δυνατόν και μέσα στις προθεσμίες που υπάρχουν, για να μην χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που δεν θα βαρύνει οικονομικά τους δημότες μας.

Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής