ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπυρίδων (Σπύρος) Παπασπύρος του Χρήστου, γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει διατελέσει Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου  σε ειδικές Μονάδες του Στρατού Ξηράς, Τμηματάρχης  σε Μονάδες και Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού  και  Διευθυντής σε Επιτελική Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Κύπρου καθώς και σε Στρατιωτικά Δικαστήρια. Έχει εκπαιδευθεί σε  ειδικές εκπαιδεύσεις καθώς στην διαχείριση-διοίκηση προσωπικού, στην διοικητική υποστήριξη και στον χειρισμό δικαστικών και νομικών θεμάτων.

Έχει τιμηθεί με ένδεκα ελληνικά και ξένα παράσημα και μετάλλια καθώς και με τρεις ιδιαίτερες τιμητικές  διακρίσεις για εκτέλεση καθήκοντος πέραν του προβλεπομένου καθώς και για επίδειξη εθνικής φιλοτιμίας και αφοσιώσεως στο καθήκον.

Γνωρίζει Αγγλικά και Τουρκικά. Ασχολείται, ως χόμπι,  με τις καταδύσεις (scuba diving) και την σκοποβολή.

Τον Νοέμβριο του 2017 εξελέγη Οργανωτικός Γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», με την οποία ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2010, 2014 και 2019. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος το 2014.

Από το 2011 είναι άμισθο Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ). Στην περίοδο 2011-2014 ήταν υπεύθυνος της Ομάδας Θεάτρου και του Δημοτικού Ωδείου. Είναι Ταμίας του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του  Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».  Για την εθελοντική συμμετοχή του σε δράσεις του Δήμου (από το 1998), έχει τιμηθεί 2 φορές με Έπαινο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.