ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Ο Σπυρίδων (Σπύρος) Παπασπύρος του Χρήστου, γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι Συνταγματάρχης (ε.α.), έχοντας υπηρετήσει  στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1978  έως το 2010.  Έχει υπηρετήσει ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου  σε ειδικές Μονάδες του Στρατού Ξηράς, ως Τμηματάρχης  σε Μονάδες και Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού  και ως Διευθυντής σε Επιτελική Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Κύπρου καθώς και σε Στρατιωτικά Δικαστήρια. Έχει εκπαιδευθεί σε  ειδικές εκπαιδεύσεις καθώς και στην διοικητική υποστήριξη, στην διαχείριση-διοίκηση προσωπικού και στον χειρισμό δικαστικών και νομικών θεμάτων.

Έχει τιμηθεί με εννέα Ελληνικά και ξένα παράσημα και μετάλλια καθώς και με τρεις ιδιαίτερες τιμητικές  διακρίσεις για εκτέλεση καθήκοντος πέραν του προβλεπομένου καθώς και για επίδειξη εθνικής φιλοτιμίας και αφοσιώσεως στο καθήκον.

Γνωρίζει Αγγλικά και, σε επίπεδο εργασίας, Τουρκικά. Ασχολείται, ως χόμπι,  με τις καταδύσεις (scuba diving) και την σκοποβολή.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και Πρόεδρος τοπικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου.  Για την εθελοντική συμμετοχή του σε δράσεις του Δήμου (από το 1998), έχει τιμηθεί 2 φορές με Έπαινο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Είναι άμισθο Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.