Η Αγία Παρασκευή πρωταγωνιστής στις ψηφιακές εξελίξεις

Η παράταξή μας, παρουσιάζει τις προτάσεις-δεσμεύσεις μας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και την Διαφάνεια. Σκοπός μας είναι διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους και να εξοικονομήσουμε πόρους, που θα χρησιμοποιηθούν και πάλι προς όφελος των πολιτών. Με αυτό το σκεπτικό εγκαινιάζουμε την προγραμματική μας καμπάνια με τίτλο «Αγία Παρασκευή e-πόλη μας» που στοχεύει να καταστήσει την Αγία Παρασκευή πρωταγωνιστή και όχι ουραγό στις ψηφιακές εξελίξεις στον 21ο αιώνα. Τις προτάσεις επεξεργάσθηκαν οι Επιτροπές Εργασίας για θέματα Διοίκησης (Συντονιστής Νάτσικας Αντώνης και μέλη Παπαδοπούλου Ελευθερία, Κουταβάς Αθανάσιος, Βρατσίδα Έφη) και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας (Συντονιστής Μπαλάσκας Αθανάσιος και μέλη Μπουρλιάσκος Θεόδωρος και Θωμάς Δημήτριος).

Οι κύριες προτάσεις-δεσμεύσεις μας, σε περίπτωση που οι δημότες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, είναι:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  1. Πλήρης αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου και μετατροπή της σε ψηφιακή πύλη
  2. Ψηφιακό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών
  3. Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  4. MobileCheckApp
  5. Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών
  6. Σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης

Με το Ψηφιακό Σύστημα αυτό Σύστημα, εξασφαλίζονται για τους πολίτες δωρεάν και  χωρίς κόπο (δεν χρειάζεται μετάβαση στις δημοτικές ή άλλες Υπηρεσίες), μέσω του κινητού του τηλεφώνου, laptop ή desktop:

  1. Άμεση έκδοση και εκτύπωση οποιουδήποτε εγγράφου, με ηλεκτρονική αίτηση
  2. Άμεση πληρωμή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα ή ebanking, μέσω TAXISNET, οποιασδήποτε οφειλής προς το Δήμο, ακόμη και των αντιτίμων, συνδρομών ή τροφείων σε δομές του Δήμου (Παιδικοί Σταθμοί, ΠΑΟΔΑΠ κ.α.), λαμβάνοντας σχετική απόδειξη.
  3. Καταχώρηση αιτημάτων και αναφορών προβλημάτων (π.χ. καμμένοι λαμπτήρες, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, λακούβες στο οδόστρωμα κ.α.), για τα οποία ο πολίτης θα λαμβάνει άμεσα αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώνεται στη συσκευή του για την πορεία του αιτήματος-αναφοράς του.
  4. Ενημέρωση για σημεία ή εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (π.χ. εφημερεύοντα φαρμακεία, ιατρεία, πρατήρια καυσίμων, εκδηλώσεις του Δήμου ή Συλλόγων, προσφορές καταστημάτων κλπ).
  5. Για όσους δεν έχουν συσκευή, θα τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα τύπου ΑΤΜ που με απλές κινήσεις θα μπορούν να κάνουν ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.
  6. Ενημέρωση των πολιτών και του Δήμου για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, για την άμεση λήψη μέτρων αν χρειαστεί.
  7. Θα επιτυγχάνεται η εύρεση, η απεικόνιση και ο έλεγχος οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης. Εξυπακούεται ότι θα επανασυστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία και θα εφαρμόσουμε το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, αρχής γενομένης από την κεντρική πλατεία, την οδό Αγίου Ιωάννου και την πλατεία στον Άγιο Ιωάννη.
  8. Οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα θέσεων στην επιλεγμένη περιοχή, τόσο μέσω της δωρεάν εφαρμογής στάθμευσης για κινητά τηλέφωνα, όσο και από ηλεκτρονικές πινακίδες που θα εγκατασταθούν σε κομβικά σημεία της πόλης.
  9. Θα παρέχεται μέσω εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου η δυνατότητα αυτόματης πληρωμής του τιμήματος στάθμευσης, το οποίο θα είναι μικρό.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική Αρχή, οι οποία χρησιμοποιεί αδιαφανείς μεθόδους και διαδικασίες και δεν επιθυμεί να ελέγχεται, δεσμευόμαστε ότι:

  1. Οι πολίτες θα παίρνουν απάντηση στις αναφορές-αιτήματά τους από το Δήμο μέσα σε 15 μέρες, ανεξάρτητα αν ο νόμος προβλέπει πολύ μεγαλύτερο όριο.
  2. Οι προσκλήσεις των συνεδριάσεων, οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  3. Θα αναρτώνται δημόσια οι αποφάσεις δημάρχου, οι αναθέσεις έργων, οι συμβάσεις καθώς και ο,τιδήποτε έχει σχέση με διάθεση δημοτικού χρήματος αλλά και τα έσοδα του Δήμου από κάθε πηγή.
  4. Θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, για να ελέγχεται η δημοτική Αρχή, όπως είχαμε κάνει στην προηγούμενη θητεία μας.

Συνεργάτες σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι και οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θέλουν να δείξουν ότι ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει σωστά και θα τα καταφέρουμε με καθοδήγηση, επιμόρφωση και μια ξεκάθαρη συμφωνία μαζί τους.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας’

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.