“ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ”;

Τον Ιούνιο του 2018, δημοσιεύθηκε το υπ΄αριθμόν 2317 «Φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ) στο οποίο, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να μεταβιβάσει στην «Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ» (ΕΤΑΔ, το γνωστό ως «Υπερταμείο»), 10.119 ακίνητα κυριότητας του Δημοσίου συνολικού εμβαδού 511.357.451 τ.μ. Είναι βέβαιο, ότι θα επακολουθήσουν και άλλα παρόμοια ΦΕΚ.

Είναι γνωστό ότι το Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη»), έχει παραχωρηθεί επισήμως στο Δήμο μας, από τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, το 2001, κατόπιν προηγούμενων ενεργειών του αειμνήστου δημάρχου Σταύρου Κώτση. Στο παραχωρητήριο, σαφώς αναφέρεται ότι η παραχώρηση είναι δυνατόν ν΄ανακληθεί.

Επί της δικής μας δημαρχιακής θητείας, για να προστατεύσουμε τον χώρο, επιλύσαμε όλα τα νομικά προβλήματα που υπήρχαν από διάφορες ενστάσεις που εκκρεμούσαν και προχωρήσαμε την έκδοση ΦΕΚ με τους όρους δόμησης του χώρου,  το οποίο και εκδόθηκε το 2017. Στις 21 Νοεμβρίου 2017, καταθέσαμε έγγραφη πρόταση στη δημοτική Αρχή, να υποβάλει αίτημα για χρηματοδότηση ανάπλασης του Πάρκου, ύψους 2.500.000 ευρώ, από ειδικό πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με προμελέτη που έχουμε συντάξει,  τα 2.500.000 ευρώ, θα επαρκούσαν για την πλήρη ανάπλαση  και των πολιτιστικών και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου, προτίμησε να ζητήσει την χρηματοδότηση της ανάπλασης της βίλας ΙΟΛΑ, αποκρύπτοντας βέβαια ότι χρειάζονται άλλα τουλάχιστον 2.500.000 ευρώ για την ανάπλασή της (σύνολο 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον).

Δεν είναι όμως σήμερα αυτό το θέμα μας. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, αποδέχθηκε  δημόσια περιουσία να περιέρχεται σε ιδιώτες, μέσω του «Υπερταμείου», θεωρούμε ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να συμπεριληφθεί και το Πάρκο μας στα ακίνητα που μελλοντικά θα εκχωρηθούν στην ΕΤΑΔ. Και ελπίζουμε, η μη κατάθεση αιτήματος για χρηματοδότηση της ανάπλασής του χώρου, να μην σχετίζεται με τον ενδεχόμενο κίνδυνο, αν και από τη δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου όλα τα περιμένουμε.

Καλούμε το δήμαρχο και τα στελέχη του να επαγρυπνούν, όσο τουλάχιστον κι εμείς. Απωλέσαμε ,με ευθύνη του, την χρηματοδότηση για την ανάπλαση του Πάρκου, αλλά η οποιαδήποτε απώλεια δημοτικής περιουσίας, είτε από πρόθεση είτε από αμέλειά τους, θα είναι έγκλημα σε βάρος του Δήμου.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.