ΜΑΝΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Η Αγία Παρασκευή διαθέτει, σύμφωνα με τα επίσημα Δημογραφικά Στοιχεία, το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο ανάμεσα στους Δήμους της Αττικής.

Παράλληλα ο Δήμος μας έχει την τύχη να συμπεριλαμβάνει στους μόνιμους κατοίκους του σημαντικότατες μορφές της Τέχνης, των Γραμμάτων και των Επιστημών, ένα ανεκτίμητο αλλά ανεκμετάλλευτο πολιτισμικό κεφάλαιο.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη-και έχει την υποχρέωση-να αποκτήσει και να προβάλει δυναμικά μια πολιτιστική ταυτότητα αντάξια του πνευματικού υπόβαθρου των πολιτών του μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, ποιοτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με το πρόσημο του πολιτισμού με αμετάθετοστόχο τη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς και τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας πνευματικής δημιουργίας.

Πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα και το χρέος να καταστεί φωτεινό παράδειγμα πολιτιστικού πλούτου και πολυμορφίας και να αποτελέσει πρότυπο κοινωνικό – πολιτισμικής εμψύχωσης.

Με την έντονη επιθυμία να προσφέρω στο τρίπτυχο Πολιτισμός – Τέχνη – Εκπαίδευση του Δήμου μου και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, με το Συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» ,στο πλευρό του πρώην Δημάρχου και νυν Υποψήφιου Δημάρχου, Ιατρού Βασίλη Ζορμπά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Α’ Bραβείο και Αριστείο Eξαιρετικής Eπιδόσεως και του Richard  Strauss Konservatorium τουΜονάχου,όπου παράλληλα σπούδασα Μονωδία και Musical Theater Performance.

Φοίτησα στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, στη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer (Μόναχο) και ολοκλήρωσα δύο έτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Συμμετείχα σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες  στο εξωτερικό ενώ σε νεαρή ηλικία μου δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Garching (Μόναχο).

Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 28 δισκογραφικές δουλειές μου σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από της οποίες κατέκτησαν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Charts.

Το 2019 ίδρυσα το προσωπικό μου μουσικό σχήμα ΕRA MUSICALE.

Συνεργάζομαι με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, διάφορα μουσικά σύνολα και διακεκριμένους Έλληνες μαέστρους.

Το βιβλίο μου «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ – 2015) μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές (για ενήλικες και παιδιά).

Είμαι Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και Επικεφαλής της Διοργάνωση του ετήσιου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού του Ομίλου.

Το 2019 ανέλαβα καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για θέματα Πολιτισμού και τον Δεκέμβριο 2021 παράλληλα τη θέση της Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού της Πόλης μας (ΠΑΟΔΑΠ).

Είμαι μέλος της Επιτροπή Αδελφοποίησης του Δήμου μας και αναπληρωματικό μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος.

 

Μάνια Βλαχογιάννη

Σοπράνο Crossover – Λογοτέχνης

Σολίστ Πιάνου

 Διοικητικό Μέλος της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος