ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν κάτι γίνεται ή επαναλαμβάνεται καθ΄υπερβολήν, πολύ λίγο απέχει από τον γίνει γελοίο. Οι προεκλογική περίοδος, βοηθά στην υπερβολή.

Η δημοτική Αρχή, δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτε το σημαντικό. Αυτά τα σημαντικά, τα οποία είχε υποσχεθεί (και δεσμευθεί) ότι θα είχαν ξεκινήσει ήδη, έστω κι αν δεν ήταν όλα δικά της (δημαρχείο, κολυμβητήριο, ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους, ανάπλαση κεντρικής πλατείας, ανάπλαση πλατείας Αγίου Ιωάννου), παραπέμπονται στις καλένδες. Παρεμπιπτόντως, η πεζογέφυρα στην Ευαγγελιστρίας, η οποία έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα της ζωής των κατοίκων της περιοχής, έχει σταματήσει εδώ και καιρό (κρίμα, γιατί δεν θα μπορέσει να κάνει τα εγκαίνια που ονειρευόταν ο κ. δήμαρχος…).

Ας συνεχίσουμε όμως στο θέμα. Ελλείψει λοιπόν έργου, προχωρά σε  παλαιοκομματικές μεθόδους αυτοπροβολής, που θα ωχριούσαν μπροστά τους οι πολιτικοί του ΄50 και του ΄60. Διοργανώνει και πάλι ένα σωρό εκδηλώσεις (τί πρωτότυπο…) αυτοπροβολής. Ξεκίνησε με την ονοματοδοσία μιας μικρής πλατείας, την βράβευση ενός Αρχιερέως και έπονται βράβευση ενός ακόμη Αρχιερέως, ονοματοδοσίες χώρων πρασίνου με ονόματα πρώην δημάρχων και δημοτικών συμβούλων (τους “θυμήθηκαν” μετά από 5 χρόνια, εντελώς ξαφνικά…), πληθώρα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μέχρι και την προηγούμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσουν. Διερωτώμαι όμως, δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο αυτό γελοιοποιούν και τις εκδηλώσεις και τους τιμώμενους (που τους θυμήθηκαν εν όψει εκλογών) αλλά και τον εαυτό τους;

Τέλος, θα  ανεχθούν οι τιμώμενοι ή οι συγγενείς τους,  να χρησιμοποιηθούν στα προεκλογικά τερτίπια της δημοτικής Αρχής;

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

Οργανωτικός γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς