ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Μια ακόμη δενδροφύτευση πραγματοποίησε ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με τη συμβολή του 7ου Δημοτικού σχολείου, στις 27 Φεβρουαρίου στις 10.00.

Οι υπεύθυνοι του ΣΠΑΥ ήρθαν σε επαφή με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ελένη Δάβαρη και η δενδροφύτευση οργανώθηκε.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τους εθελοντές-μαθητές και τους τόνισε ότι το δάσος του Υμηττού είναι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας, το οποίο χρόνια τώρα, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, καθαρίζει, φροντίζει και προσπαθεί να διαφυλάσσει με εθελοντικές δράσεις όχι μόνο όλη την αντιπυρική περίοδο αλλά και όλες τις εποχές. Ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και μαθητές και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή πρόοδο.

Ακολούθως ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νίκος Τζιντάνος ενημέρωσε τους μαθητές για τον ρόλο της συγκεκριμένης Υπηρεσίας του Δήμου στη διαφύλαξη και φροντίδα του δάσους και θερμά τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Τους 75 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου, συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λογοθέτης και οι εκπαιδευτικοί Βασιλική ΧείλαρηΑναστασία ΜιχαήλΦανή Σαμορέλη και Λίνα Ρουμπιέ. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην εθελοντική αυτή δράση.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν, επίσης, η Σύμβουλος Δημάρχου για το Περιβάλλον και το Πράσινο Βάνα Ηλιάδου και η Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Φανή Παναγιωτοπούλου.

Επίσης συμμετείχαν οι κηπουροί και οι δεντροκηπουροί της πόλης μας, οι οποίοι έφεραν την υδροφόρα γεμάτη νερό και έτσι ποτίστηκαν τα νεαρά δενδρύλλια.

Συγκεκριμένα, σε δύο άδενδρα σημεία φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές και πικροδάφνες τα οποία παρέδωσε ο ΣΠΑΥ στους κηπουρούς μερικές μέρες πριν.

Οι μικροί μαθητές τα φύτεψαν, τα πότισαν και κατά μία έννοια τα υιοθέτησαν. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να τα καμαρώνουν να μεγαλώνουν, όταν θα κάνουν τους περιπάτους τους στο δάσος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πότισμα των δένδρων για τα επόμενα δύο χρόνια έχει αναλάβει ο ΣΠΑΥ.