ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕ;

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σταθόπουλου, που διοίκησε επί πέντε χρόνια την πόλη και συντρίφτηκε από την αποδοκιμασία των δημοτών πέρυσι τον Ιούνιο.

Δε δυσφημούν τα λόγια του Δημάρχου μας Βασίλη Ζορμπά  την πόλη αλλά η πραγματικότητα την οποία η Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου όχι μόνο απέτυχε να διαχειριστεί αλλά επέτρεψε να διογκωθεί! Δεν έβλεπε επί πέντε χρόνια ο κ. Σταθόπουλος στα κοινωνικά δίκτυα, που τόσο καλά χειρίζεται, τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες μαζί με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο;  Ότι η απόκλιση από  την  ευρέως παραδεκτή ή αναμενόμενη συμπεριφορά, μικρών ομάδων ατόμων,  επέφερε αβεβαιότητα και παραβίαση των δικαιωμάτων των περιοίκων της πλατείας  σχετικά με την ποιότητα ζωής,  για την οποία όλοι μοχθούμε; Τα έβλεπε! Και τι έκανε; Όπως ο ίδιος ανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, άλλαξε τις λάμπες στην πλατεία του Αη Γιάννη(!)… Άν είχε διαχειριστεί επιτυχώς την κατάσταση (που κι ο ίδιος ομολόγησε σε πρόσφατη δήλωσή του κάνοντας λόγο για «φαινόμενο δέκα και πλέον ετών που απασχολεί την περιοχή αλλά και όλους μας») δεν θα είχαμε λόγους να συζητάμε σήμερα.

Αλλά ποιός είναι ο κ. Σταθόπουλος; Είναι αυτός που στο ξεκίνημα της Δημαρχίας του καλοδέχτηκε και επικρότησε την πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου από μια  μικρή ομάδα που πρωταγωνιστεί σήμερα στα της πλατείας. Είναι αυτός που στη συνέχεια, και ενώ η πόλη τον είχε εμπιστευθεί, επέτρεψε κρυφά και παράνομα να έχει αυτή η μικρή  ομάδα τα κλειδιά των διαμερισμάτων του κληροδοτήματος Πρίγγουρη (ακίνητα που αποτελούν περιουσία του Δήμου , των δημοτών του και μόνον) και να τα διαχειρίζονται χωρίς κανέναν έλεγχο. Χρεώνοντας τους δημότες, με την πράξη του αυτή,  σε ένα μεγάλο λογαριασμό στην ΕΥΔΑΠ που, αν και δεσμεύθηκε δημόσια ότι θα τον πληρώσει ο ίδιος, κάπου το «ξέχασε». Πώς λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος να ψέξει αυτούς με τους οποίους επί της ουσίας συνδιοίκησε παρασκηνιακά;

Όσον αφορά στην ανάκληση των όσων ειπώθηκαν «περί διακίνησης και χρήσης απαγορευμένων ουσιών στην Αγία Παρασκευή», η παράταξη «ΝΙΚΗ» διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Δημάρχου. Η παραβατική συμπεριφορά που εντοπίζεται στην πλατεία του Αη Γιάννη δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των επισκεπτών της ούτε φυσικά την Αγία Παρασκευή και φυσικά ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ξεχνούν οι της  παράταξής του,  ότι και ο κ. Σταθόπουλος είχε ζητήσει, ως Δήμαρχος, την βοήθεια της Αστυνομίας (προσχηματικά όπως φαίνεται) για αυτά τα θέματα και μάλιστα είχε βγάλει ανακοίνωση; Αν τώρα ο κ. Σταθόπουλος έχει πλέον την άποψη ότι στην περιοχή δεν υπάρχει   παραβατικότητα, ας το πει ξεκάθαρα, δημόσια και πρωτίστως στους κατοίκους του Αη Γιάννη. Ίσως πράγματι να άλλαξε άποψη, γι΄αυτό στελέχη του βρέθηκαν στην πλατεία για να  «περιφρουρήσουν» τον συνωστισμό εν μέσω της πανδημίας. Να σημειώσουμε ότι ούτε ο κ. Σταθόπουλος ούτε η παράταξή του καταδίκασαν τις απειλές κατά του Δημάρχου και της οικογένειάς του, έχει κι αυτό τη σημασία του.

Η γνώση μας ότι το  σύνολο της πόλης μας προσμένει   από εμάς  ποιότητα ζωής,  μας υποχρεώνει να εστιάσουμε στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε. Συνεπώς δεν εθελοτυφλούμε και δεν κρύβουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» ούτε προσποιούμαστε πως δεν υπάρχουν όπως συνέβαινε τα προηγούμενα 5 χρόνια, όπως έκανε ο κ. Σταθόπουλος (και η «ΝΙΚΗ» μετατράπηκε σε «ΗΤΤΑ»). Εμείς  εμπνεόμαστε από το όραμα  μας: « Λόγος Τιμής».

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»