ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗΓΙΑΝΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολεί την πόλη μας, ειδικά την περιοχή του Αη Γιάννη, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται καθημερινά, τις βραδινές ώρες, στην ομώνυμη πλατεία.  Η πόλη και ιδιαίτερα οι  κάτοικοι στην περιοχή εκτίθενται  σε μια κατάσταση που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους. Η κατάσταση την οποία βιώνουν μπορεί να συνοψιστεί στις ακόλουθες λέξεις: Ρύπανση, ηχορύπανση, παραβατικότητα.  Πράγματι,  είναι  ένα πρόβλημα  που, τα τελευταία χρόνια, αντί να επιλυθεί, διογκώθηκε.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική με βέλτιστες πρακτικές για να επιλύσουμε το πρόβλημα στην Πλατεία του ΑηΓιάννη. O Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και αντιπροσωπεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης», κατά την οποία εξέθεσε τις απόψεις του και ενημέρωσε για μια σειρά μέτρων. Στις προτάσεις που κατάθεσε, δεν υπήρχε καμιά αντίρρηση από όσους έλαβαν μέρος στη σύσκεψη.  Επίσης,  δεν υπήρχαν  από μέρος των παρατάξεων επιπρόσθετες ή διαφορετικού μήκους κύματος ιδέες για πρακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν  να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Εντούτοις, μας προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με τίτλο «Τα προβλήματα στην πλατεία Αη Γιάννη χρειάζονται Δήμαρχο και όχι Αστυνομικό». Έκπληξη, γιατί ο σεβασμός της ζωής των περιοίκων της πλατείας, με την εφαρμογή των νόμων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι το μεμπτό ούτε να δαιμονοποιείται.  Άλλωστε και οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», όπως και οι υπόλοιποι στη σύσκεψη, δεν είχαν αντιρρήσεις στις προτάσεις του Δημάρχου και δεν κατέθεσαν αντιπροτάσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη όλοι να αντιληφθούμε τη σημασία που θα έχει για την πόλη μας η επίλυση του συνολικού προβλήματος.  Είναι σημαντικό να ευθυγραμμιστούμε όλοι σε μια κοινή προσπάθεια για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι κάτοικοι της γειτονιάς. Η πιθανή υπονόμευση της προσπάθειας αυτής, για παραταξιακές σκοπιμότητες, θα διαιωνίσει το πρόβλημα με θύμα τους περιοίκους της πλατείας.  Υπάρχει κανείς που επιθυμεί κάτι τέτοιο;

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»