ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Εδώ και καιρό, παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια, από δυο επικεφαλής παρατάξεων, να παραποιηθεί και να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα. Πρωτεργάτης της προσπάθειας ο τέως δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, με τη βοήθεια του, πιστού του πια ακολούθου, κ. Γιώργου Οικονόμου. Ενώ σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δυο τους συνεργαζόμενοι άψογα, δυναμιτίζουν τις συνεδριάσεις, με συνεχείς διακοπές των ομιλητών, με κραυγές και απαξιωτικούς έως εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον δήμαρχο και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, την επόμενη μέρα με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν το ακριβώς αντίθετο: Ότι δήθεν ο δήμαρχος τους φέρθηκε απαξιωτικά.

Βασίζονται στο γεγονός ότι ελάχιστοι πολίτες παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια μη έχοντας δει τι πραγματικά συμβαίνει. Τον κ. Σταθόπουλο τον κατανοούμε, βρίσκεται σε άρνηση και παρά το γεγονός πως πέρασαν ήδη δύο χρόνια αρνείται να αποδεχθεί πως οι δημότες δεν ικανοποιήθηκαν από τα πεπραγμένα του παρά την εκτενή πενταετή διάρκειά της. Νομίζει ότι ακόμα είναι δήμαρχος και διοικεί τον Δήμο με τον τρόπο που ανέφερε σε πρόσφατη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ. Όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχτηκε ότι διοικούσε αυταρχικά και αλαζονικά. Πώς, μάλιστα, να σχολιάσουμε το γεγονός πως εντελώς αντιδεοντολογικά χρησιμοποιεί το λογότυπο του Δήμου στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα. Για τον κ. Οικονόμου, τον γνωστό κύριο «σας καταγγέλλω», υποθέτουμε ότι  ακολουθεί αυτή την  τακτική (του να είναι το δεξιό, μα πολύ δεξιό, «δεκανίκι» του κ. Σταθόπουλου), με την ελπίδα να κατακτήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταθόπουλου στις επόμενες εκλογές, μιας και με το νέο εκλογικό νόμο πολύ δύσκολα θα εκλέξει κάποιον εκτός του εαυτού του.

Θα ήταν ευχής έργο οι πολίτες να παρακολουθούσαν τα Δημοτικά Συμβούλια, αν και με τα καμώματα του παραπάνω συνεταιρικού διδύμου δεν ξέρουμε πόσο θα άντεχαν. Τουλάχιστον θα αντιλαμβάνονταν την πραγματικότητα. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε καθήκον να προχωρήσουμε τα ζητήματα του Δήμου, χωρίς περισπασμούς από γραφικότητες, εμμονές και προσωπικά γινάτια. Και αυτό θα κάνουμε, άλλωστε οι οργανωμένοι σχεδιασμοί μας του πρώτου έτους αποδίδουν ήδη καρπούς, κάτι που τρομοκρατεί τον κ. Σταθόπουλο, ο οποίος στην δημαρχιακή του  πενταετία  δεν κατάφερε να ξεκινήσει, στην κυριολεξία, τίποτε.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»