ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΟΧΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Πώς γίνεται να συμφωνούν όλοι της αντιπολίτευσης, για την ανάγκη κατασκευής κλειστού προπονητηρίου και στο τέλος να ψηφίζουν «ΟΧΙ»;

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την κάλυψη των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ του 3ου Λυκείου με ειδική κατασκευή τύπου «μπαλόνι», κατέληξε σε φαρσοκωμωδία εκ μέρους της αντιπολίτευσης και σε τραγωδία για το σχολείο αλλά και την πόλη συνολικά. Η  εισήγηση που καταθέσαμε, κατ΄αρχήν χωροθέτησης, θα μετέτρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα ανοιχτά γήπεδα σε κλειστό γυμναστήριο.

Από την ενέργεια αυτή, θα υπήρχε όφελος για όλους:

Πρώτον, για τα παιδιά του ίδιου του σχολείου. Γιατί θα ήταν το πρώτο σχολείο στην πόλη μας που θα αποκτούσε κλιματιζόμενο κλειστό γυμναστήριο που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν τόσο κατά τις διδακτικές ώρες όσο και τις απογευματινές.

Δεύτερον, θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΔΑΠ για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του.

Και τρίτον, θα μπορούσαν να το  χρησιμοποιήσουν τα παιδιά των αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, που και αυτά είναι παιδιά κατοίκων της πόλης μας.

Επίσης σε αντίθεση με τα δύο κλειστά γυμναστήρια που τις πρωινές ώρες είναι άδεια, αυτό θα ήταν γεμάτο ζωή και παιδιά που θα μπορούσαν να αθληθούν ανεξαρτήτως των πιθανών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πρότασή μας καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός από την παράταξη «Αλλάζουμε» του κ. Γιάννη Μυλωνάκη ο οποίος προτίμησε να φυγομαχήσει αποχωρώντας, προφανώς γιατί ήθελε να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Η δικαιολογία των περισσότερων (Σταθόπουλος, Οικονόμου) ήταν ότι δήθεν «δεν το γνώριζαν», «δεν είχε γίνει διαβούλευση» με τον τοπικό σύλλογο και άλλους συλλόγους, κάποιοι επιτέθηκαν και στους  «κακούς» αθλητικούς συλλόγους και τα παιδιά τους, και γενικά εφεύρισκαν λόγους  που μόνο σκοπό έχουν να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες.

Τόσο ο κ. Σταθόπουλος όσο και οι κ.κ. Μυλωνάκης και Οικονόμου, έχουν ταχθεί κατά καιρούς υπέρ της κατασκευής κλειστού προπονητηρίου. Έχουν ψηφίσει και τον Προϋπολογισμό του 2021, στον οποίο περιλαμβάνεται. Και στις συζητήσεις τους με τη Δημοτική Αρχή, τελευταία, ήταν θετικοί.

Πώς δεν το γνώριζαν λοιπόν;!

Οι δυο πρώτοι βέβαια, αν και έχουν ασκήσει διοίκηση στο Δήμο, επί θητείας τους δεν πρόσθεσαν στις αθλητικές υποδομές του Δήμου ούτε ένα λιθαράκι. Ο πρώτος διοίκησε σε εποχή «παχιών αγελάδων», που όμως δεν είδαμε στην Αγία Παρασκευή ενώ ο δεύτερος είχε τη μεγαλύτερη συνεχή δημαρχιακή θητεία με φιλική κυβέρνηση και Περιφέρεια. Ο τρίτος, διατέλεσε και πρόεδρος αθλητικού συλλόγου (επί προεδρίας του οποίου έπεσε κατηγορία) και τότε το ζητούσε με επιμονή. Τώρα τάχθηκαν ενάντιοι, γιατί σκοπός τους είναι να μην προχωρήσει τίποτε στην πόλη. Ας τους κρίνουν οι πολίτες.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»