ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ… Ή, ΜΗΠΩΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ;

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, αναβλήθηκαν  δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι δυο θέματα, ΟΛΑ τα θέματα δυο ολόκληρων συνεδριάσεων, με απόφαση της δημοτικής Αρχής.  Η οποία φυσικά, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθεί («αποφασίσαμε και διατάσσουμε»),  δεν έδωσε κάποια εξήγηση στους δημοτικούς συμβούλους. Κάτι δεν πάει καλά…

Είναι σύνηθες, σχετικά, να αποσύρονται θέματα από μια συνεδρίαση αν δεν είναι έτοιμη η εισήγηση ή προέκυψαν νέα δεδομένα, για να ληφθούν υπ όψιν. Αλλά το να αναβάλονται ΟΛΑ τα θέματα, άνευ δικαιολογίας, είναι πρωτοφανές.

Μεταξύ των θεμάτων της δεύτερης αναβληθείσης (21/2) συμπεριλαμβάνεται  η πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018. Από  τον Προϋπολογισμό-Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, πρέπει επειγόντως να μειωθούν ποσά και αντίστοιχα έργα σε κωδικούς. Είναι γνωστό «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου «δεν βγαίνει».  Την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα, το ίδιο θέμα είχε αποσυρθεί από την Οικονομική Επιτροπή.  Προφανώς, δεν εύρισκαν μέχρι την τελευταία στιγμή από πού θα κόψουν τα χρήματα και ποια έργα θα παραπεμφθούν στις καλένδες. Προφανέστατα, «έριξαν μελάνι» και για να καλύψουν το συγκεκριμένο θέμα, απέσυραν όλα τα θέματα και ανέβαλαν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 16/2, ήταν να συζητηθεί αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ αλλά κι αυτή απεσύρθη «ξαφνικά». Γιατί απεσύρθη; Γιατί η δημοτική Αρχή του μείωσε κατά 180.000 ευρώ την επιχορήγηση. Αν προσθέσουμε τις 45.000 ευρώ που χρωστάμε στους Γυμναστές , πρέπει να βρεθούν περί τα 225.000 ευρώ για να «έλθει στα ίσια του» ο Προϋπολογισμός του ΠΑΟΔΑΠ. Από πού να κοπούν, από αυτά που δεν υπάρχουν;; Και δεν συνυπολογίζω σ΄αυτά ούτε τις  200.000 περίπου ευρώ που έφθασε το χρέος σε προμηθευτές (χρέος που δημιούργησε η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ τα 3 προηγούμενα χρόνια, ως οπαδός μάλλον του κινήματος «δεν πληρώνω») ούτε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστούν στους καθηγητές του Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης.  Μέχρι την τελευταία στιγμή, (και στον ΠΑΟΔΑΠ)  δεν εύρισκαν από πού θα κοπούν τα χρήματα αυτά, οπότε και απέσυραν το θέμα.

Τα ερώτημα  είναι: Γιατί «δεν βγαίνει» ο Προϋπολογισμός του Δήμου, δημιουργώντας ένα «ντόμινο» και στα Νομικά του Πρόσωπα; Γιατί η δημοτική Αρχή, πέραν των λοιπών κατασπαταλήσεων του δημοτικού χρήματος σε ανούσια θεάματα, προχώρησε πρόχειρα και χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη αλλά με αδιαφάνεια, μυστικές συζητήσεις και συμφωνίες, στην αγορά του κτήματος Ιόλα. Αγοράζοντας πανάκριβα, κάτι που θα μπορούσε να αγοράσει με τα μισά χρήματα, δεσμεύοντας τον Δήμο με μεγάλες ετήσιες δόσεις για 5 χρόνια. Για το 2018, θα πληρώσουμε 1.200.000 ευρώ. Για να αντιληφθείτε τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με τόσα χρήματα, θα σας πω ότι με τα μισά περίπου θα μπορούσε να έχει κατασκευασθεί ο ιδιόκτητος Παιδικός Σταθμός, του οποίου η μελέτη είχε συνταχθεί επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά, παρεδόθη έτοιμη στον Γιάννη Σταθόπουλο το 2014 και έκτοτε «σαπίζει» σε κάποιο συρτάρι του.  Και με τα υπόλοιπα, ένα υπερσύγχρονο Κλειστό Αθλητικό Προπονητήριο (θα περίσσευαν και κάτι ψιλά). Κάτι δεν πάει καλά… Ή, μήπως, τίποτε δεν πάει καλά με αυτή την δημοτική Αρχή;

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

Οργανωτικός γραμματέας της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.