ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: “ΥΓΙΗ ΖΩΑ-ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ”

Η χθεσινή «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» ας είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού μας για τα δικαιώματα  των ζώων, ζώων συντροφιάς δεσποζόμενων και αδέσποτων  , ζώων που προορίζονται για την διατροφική επάρκεια της χώρας μας.

Η ευζωία και η φροντίδα τους στα πλαίσια «Υγιή Ζώα-Υγιείς  Άνθρωποι-Δημόσια Υγεία», πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στη πόλη μας ,όταν τα φώτα των προβολέων σβήσουν και οι «εορτασμοί» κοπάσουν, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι  υπολειτουργεί και να προβληματιστούμε. Όλα είναι βαλτωμένα σε πρακτικές πρόχειρες και πεπαλαιωμένες,  μακράν των μεγάλων «ΘΑ» της δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου.

Εμείς, με την εμπειρία που διαθέτουμε αλλά και την αποφασιστικότητά μας, εργαζόμαστε ώστε η διαχείριση του δημοτικού προγράμματος αδέσποτων ζώων στη πόλη μας να εκσυγχρονιστεί. Να γίνουν διεκδικητικές κινήσεις και καινοτόμες μεταρρυθμίσεις προς όφελος     των εγκαταλελειμμένων κουταβιών και νεογέννητων γατιών, αλλά και των δημοτών. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική και ουσιαστική  συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς αλλά και με φιλόζωους μεμονωμένους πολίτες.

Εκφράζω την ανησυχία μου για την πορεία του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα και καλώ τη δημοτική Αρχή να διεκδικήσει έστω και την ύστατη στιγμή την κρατική χρηματοδότηση για τον Δήμο. Είναι η ΤΡΙΤΗ φορά, από το 2015  που προκηρύσσεται.  Για τις δυο προηγούμενες η δημοτική Αρχή αδιαφόρησε, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο Δήμος έχασε σημαντικά ποσά.

Ελευθερία Παπαδοπούλου

Κτηνίατρος

πρ. αντιδήμαρχος Διοίκησης, «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.