ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για μας, η ανάγνωση άρθρου με τίτλο «Κολυμβητήριο-γιαπί μετά από 28 χρόνια», που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο “NEWSIT”.

Tο άρθρο αναφέρεται στην ιστορία του «Κολυμβητηρίου», στην περιοχή Νέα Ζωή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά.  Από την ανάγνωσή του, προκύπτει ότι το εν λόγω άρθρο συντάχθηκε με πληροφορίες που έδωσε στον συγκεκριμένο ιστότοπο, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» κ. Γιάννης Μυλωνάκης, τις οποίες εμφανίζεται σαν να εργάστηκε ο ίδιος για να συλλεγούν. Μάλιστα, στο άρθρο υπάρχει και συγκεκριμένη άποψη,  που φαίνεται να εκφράζει ο κ. Μυλωνάκης ως δική του (συγκεκριμένα αναφέρεται:…«λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης»).

Οι πληροφορίες που φαίνεται ότι έδωσε ο κ. Μυλωνάκης είναι κλεψίτυπες, όπως και η άποψη που φαίνεται να «εκφράζει», αφού αποτελούν πιστή αντιγραφή της ενημέρωσης-εισήγησης με αριθμό πρωτοκόλλου 14708/17-4-2013, του τότε δημάρχου Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βασίλη Ζορμπά, προς τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, χωρίς όμως να αναφέρεται η πηγή. Η εισήγηση αυτή, συντάχθηκε με συνεργασία του τότε δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και της Ειδικής Συμβούλου του για Τεχνικά Έργα και αποτελεί αντικείμενο μελέτης και 3μηνης δικής τους εργασίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πιθανόν ο κ. Μυλωνάκης να μην γνωρίζει την ιστορία του «Κολυμβητηρίου», πλην μιας περιόδου που και ο ίδιος αποτελούσε μέλος της διοίκησης του Δήμου (περίοδο την οποία αποκρύπτει επιμελώς, για ευνόητους λόγους) και να χρησιμοποίησε την εισήγηση του κ. Ζορμπά. Είναι πιθανόν, επίσης, να μην έχει δικές του θέσεις και απόψεις και να χρησιμοποιεί άλλων. Εάν χρησιμοποίησε τέτοια τακτική, τότε παραπέμπει σε μια άλλη παλιά  εποχή και έρχεται σε αντίθεση με τα περί δήθεν «νέου» που ευαγγελίζεται. Βεβαίως, υπάρχει πιθανότητα ο ιστότοπος να παρανόησε αυτά που του έστειλε ως πληροφορίες ο κ. Μυλωνάκης.  Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Μυλωνάκης οφείλει άμεσα να διορθώσει την παρανόηση αυτή εγγράφως, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αναφέρει την πηγή από την οποία έλαβε και τις πληροφορίες και την άποψη. Θα αναμένουμε. 

Το Γραφείο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»