ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Απαντώντας σε δυο ανακοινώσεις, του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων  Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) και του κ. Γιώργου Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή», ενημερώνουμε τους πολίτες τα εξής:

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από το νόμο και είναι απολύτως σεβαστά. Και δεν είναι ούτε στις προθέσεις ούτε στην πρακτική της Δημοτικής Αρχής να τα καταστρατηγεί.

Των δικαιωμάτων αυτών όμως, πρέπει να γίνεται χρήση και όχι κατάχρηση, όπως επιχειρήθηκε. Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση, εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη 17 Μαρτίου) και εργάσιμες ώρες (από ώρα 8 π.μ.  έως ώρα 2 μ.μ.), γεγονός που θα είχε σαν συνέπεια να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες αλλά και να μείνουν κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί.

Ρωτάμε τόσο το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ όσο και τον κ. Οικονόμου:

-Ποιός ο λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέλευση ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα και ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ώρες και όχι με τη λήξη του ωραρίου, όπως έκαναν τις προηγούμενες φορές;

-Δεν υπολογίζουν τους πολίτες, που θέλουν και δικαιούνται να εξυπηρετηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου;

-Δεν υπολογίζουν τους γονείς των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, που ξαφνικά δεν θα είχαν πού ν΄αφήσουν τα παιδιά τους;

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις για τις οποίες αμείβεται από τους πολίτες, τους οποίους θα πρέπει να σέβεται.

Και ο κ. Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος προτάσσει τον λαϊκισμό (δήθεν «χαϊδεύοντας τα αυτιά» των συνδικαλιστών)  απέναντι στα δικαιώματα των δημοτών και των κατοίκων, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος ενός χαρακτηρισμού για όσους (έτσι, για να δείχνουν την «παρουσία» τους) εκδίδουν ανακοινώσεις τέτοιου τύπου: «Μαϊντανός».

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»