ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΡΤΟΓΛΟΥ: ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση της διοίκησης (δήμων-περιφερειών). Δυστυχώς, γιατί είναι εν μέρει λάθος.

Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντός μας ,γιατί όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την ρύπανση και την «ασφυξία» που προκαλείται από τα υπολείμματα και τα απόβλητα που παράγονται από εμάς του ίδιους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξη του στόχου μας και είναι γνωστοί.

Στόχος αυτού του μικρού κειμένου δεν είναι να υποδειχθούν οι υποχρεώσεις της διοίκησης, αλλά μόνο αυτών που ατομικά μπορούμε να κάνουμε προς επίτευξή του. Και θα αναφερθώ μόνο σε δύο βασικά ,κατά τη γνώμη μου , θέματα :

Πρώτον ,δεν πρέπει να περιμένουμε από την διοίκηση να μας καθαρίσει τον δρόμο μπροστά από το σπίτι μας από διάφορα απορρίμματα ,αφού αν το κάναμε όλοι μας ,θα είχαμε πεντακάθαρους δρόμους . Και, εννοείται, δεν ρυπαίνουμε εμείς τους δημόσιους χώρους.

Και δεύτερον,και το θεωρώ πολύ σημαντικό ,επειδή στις μέρες μας έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις εξ αιτίας της μεγάλης μας ευαισθησίας προς τα τετράποδα, δεν είναι άλλο από τις ακαθαρσίες των συμπαθητικών φίλων του ανθρώπου , των σκύλων. Αν όλοι είχαμε την προβλεπτικότητα να μεταφέρουμε μαζί μας τις απαραίτητες σακούλες ,δεν θα παρατηρούσαμε το άσχημο φαινόμενο της ρύπανσης των δρόμων .

Προτρέπω λοιπόν τους αγαπητούς συμπολίτες μας, όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην καθαριότητα της πόλης μας ,υποβοηθώντας έτσι εμμέσως και το έργο της διοίκησης .

Δημήτρης Χίρτογλου

Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. εα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.