ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Γεννήθηκε στην Ορεινή Ναυπακτία το 1954 και από μικρή ηλικία ,ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα του ως δημοσίου υπαλλήλου, διέμεινε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Από το 1975 μέχρι και σήμερα ζει ,εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Αγία Παρασκευή.
Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας και το 1974 εισήχθηκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,μετέχοντας στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του με ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα.

Το διάστημα 1978-1980 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.
Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Το 1990 απέκτησε την ειδικότητα του Πνευμονολόγου στο Ν.Θ.Θ.Α.

Εργάστηκε στο ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής ως Ιατρός Πνευμονολόγος για 20 χρόνια μέχρι το 2010 – χρονιά που οι πολίτες την Αγίας Παρασκευής τον τίμησαν με το αξίωμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, εργάστηκε ως ιδιώτης Ιατρός με Ιατρείο στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής επί 25 χρόνια και επί 10 χρόνια προσέφερε εθελοντική εργασία στα Δημοτικά Ιατρεία.
Το 2001, το ενδιαφέρον του να συμβάλλει πιο ενεργά και να αγωνιστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη που αγαπά και ζει για περισσότερα από 35 χρόνια, τον οδήγησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά.

Το 2002 εξελέγη πρωτεύσας Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 2003-2004 διετέλεσε Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων και του Κ.Α.Π.Η Αγίας Παρασκευής, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ.

Το 2004 -2005 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Πολιτικής Προστασίας-Καθαριότητας .

Τον Μάιο 2005 παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και μετά τη διαγραφή του από τον τότε Δήμαρχο, λόγω του ότι υποστήριξε με θάρρος και σθένος τις θέσεις και απόψεις του, ίδρυσε ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος την Δημοτική Παράταξη ΑΚΕΠ (Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών) με κυρίαρχο σύνθημα «Για να χαμογελάσει κάποτε η Κοινωνία πρέπει πρώτα να θυμώσει».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και η Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούνταν κατάφερε χωρίς την υποστήριξη κάποιου κομματικού μηχανισμού να συγκεντρώσει το εκλογικό ποσοστό του 7,5%.

Από το 2006 μέχρι και το 2010 από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου έδωσε δυναμικά το «παρών» για τα ζητήματα της πόλης, με έντονη και συνεπή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια ,καταθέτοντας απόψεις, υποστηρίζοντας με τρόπο ξεκάθαρο τις θέσεις του και έχοντας ενεργό συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου.

Το 2010, στηριζόμενος κυρίαρχα από την τοπική κοινωνία και με την υποστήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Το ψηφοδέλτιο που κατέθεσε στους πολίτες ήταν πολυσυλλεκτικό με διακομματική εκπροσώπηση και συμμετοχή όλων των πολιτικών χώρων.

Ο ίδιος προσωπικά και η Δημοτική Ομάδα της οποίας ηγείται αγωνίζεται καθημερινά με πρόγραμμα , συνέπεια και κυρίως με διαφάνεια για να υπηρετήσει το όραμα της «Για την Αγία Παρασκευή, την πόλη μας. Μια πόλη που θα αξίζει στους πολίτες της».

Ανάμεσα στα κυριότερα επιτεύγματα της μέχρι τώρα θητείας του ως Δημάρχου συγκαταλέγονται:
• H έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική με υλοποίηση δράσεων συμπαράστασης και προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης.
• Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε 3 Ν. Π. Δ. Δ. με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία, τον πληρέστερο έλεγχο και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
• Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περικοπή των αλόγιστων δαπανών και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δειγμάτων κακοδιαχείρισης από όπου και αν προέρχονταν.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες τη Δήμητρα-Χαριτίνη, απόφοιτο του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου και την Έλενα, φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ψαροντούφεκο και με αγροτικές εργασίες στο κτήμα του στην Εύβοια.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.