ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ

cinema1Πριν από λίγες ημέρες, απευθύναμε  δημόσια ερώτημα προς τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο για το θέμα του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Σινέ Σχολείο-Θανάσης Βέγγος» . Στο οποίο, δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει απάντηση.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, είναι μια παροχή πολιτισμού αλλά και ψυχαγωγίας στους κατοίκους της πόλης μας, τόσο σημαντική όσο και οι άλλες πάγιες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου. Ταυτόχρονα αποτελούσε και μια πηγή εσόδων για το Δήμο, ιδιαίτερα από το 2011 και μετά. Αγαπήθηκε και στηρίχθηκε από τους κατοίκους και τους το ανταπέδιδε με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που τους παρείχε, στον  ειδυλλιακό χώρο του 2ου Γυμνασίου, μέχρι το 2013.Το 2014, βρέθηκαν κάποια συγκεκριμένα άτομα που, ενάντια στο συμφέρον των κατοίκων, δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Τότε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, κάνοντας ανέξοδη αντιπολίτευση, διατυμπάνιζε ότι «έχει σχέδιο και πρόγραμμα» για την λειτουργία του.

Από τον Οκτώβριο του 2014 ακόμη, είχαμε προτείνει στον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και στον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπαμιχαήλ να ξεκινήσουν τις ενέργειές τους, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν. Και προσφερθήκαμε να τους  βοηθήσουμε, με την εμπειρία μας, βάζοντας στην άκρη δικαιολογημένες πικρίες από την δική τους συμπεριφορά στο παρελθόν. Όμως, «φωνή βοώντος…».

Εννέα μήνες μετά, που τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται, αφού πλέον τα περιθώρια εξαντλήθηκαν, μόλις προχθές ξεκίνησαν την πρώτη από μια σειρά ενεργειών. Και αντί να προσπαθήσουν να έχουν την στήριξη και της αντιπολίτευσης στο σοβαρό αυτό ζήτημα, ο κ. Παπαμιχαήλ την αγνοεί, την απαξιώνει και την ειρωνεύεται με την γνωστή πια συμπεριφορά του.  Από τη στιγμή όμως που ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος έχει δημόσια δηλώσει τη στήριξή του στον κ. Παπαμιχαήλ, για παλιότερες παράνομες πράξεις του (που δεν τις έχουμε λησμονήσει ούτε παραγράψει), δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογηθεί για ο,τιδήποτε συμβεί στο μέλλον.

Κάνουμε έκκληση στον κ. Σταθόπουλο να αφήσει επιτέλους την εμμονική απασχόλησή του με την παραπλανητική αυτοδιαφήμισή του. Να επιβάλει στον κ. Παπαμιχαήλ να κινηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικά (επιτέλους) στο θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου. Και η Παράταξή μας θα τον στηρίξει, για το συμφέρον των κατοίκων. Αρκεί, να είναι ένας Δημοτικός Κινηματογράφος αξιώσεων, αντάξιος των κατοίκων της πόλης μας .

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

 

 

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος