ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Konstantinos-TsiampasΗ συναίνεση είναι η καλύτερη μέθοδος για την επίτευξη των μεγάλων στόχων.

Για να έχει θετικό αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια συναίνεσης, οι συζητήσεις πρέπει να είναι ειλικρινείς και να γίνονται απευθείας μεταξύ των εμπλεκομένων. Η διαδικασία χρησιμοποίησης ανθρώπων χωρίς προσωπικότητα ή επικοινωνιακών μεθόδων για να επιβληθεί η συναίνεση, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η συναινετική απόφαση λαμβάνει υπόψη όλες τις ανησυχίες και προβληματισμούς και θα πρέπει να εδραιώνεται στην ευρύτερη δυνατή συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί.

Η συναίνεση μπορεί να τύχει εφαρμογής σε ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθότι τα προβλήματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο.

Κύριε Σταθόπουλε εφαρμόστε την προεκλογική σας δέσμευση, κάντε πράξη την ουσιαστική συναίνεση. Διότι επί 18 μήνες συνεργάζεσθε με μικρές μειοψηφίες στη θεωρία των κομματικών σας ιδεοληψιών, αποκλείοντας την ευρεία συναίνεση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων με απαράδεκτες καθημερινές ενέργειες, μερικές των οποίων είναι:

α. Για να εξασφαλίσετε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση της τελικής απόφασή σας για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, μας διαβεβαιώσατε ότι είχατε εξασφαλίσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την άδεια λειτουργίας. Πρόσφατα όμως διαπιστώθηκε από υπηρεσιακό έγγραφο του ΠΑΟΔΑΠ ότι ο κινηματογράφος λειτούργησε χωρίς άδεια, που συνεπάγεται ότι παρασύρατε το ΔΣ να ψηφίσει μια παράνομη απόφαση.

β. Σε επίσημο αίτημα του κου Γκιζιώτη Ανδρέα (της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση) τον Ιανουάριο, να του χορηγηθεί αντίγραφο της γνωμάτευσης του ιδιώτη νομικού συμβούλου, για το κτίσμα Σιστοβάρη ισχυριστήκατε ότι δεν την είχατε παραλάβει. Στη συνέχεια απεδείχθη και αναγκασθήκατε να το παραδεχθείτε, ότι η εισήγηση είχε παραδοθεί με πρωτόκολλο στο γραφείο σας, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Γραμματέα σας, χωρίς να λάβετε υπόψη σας, ότι γνωρίζουμε τις διαδικασίες, και τη συνέπεια της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

γ. Φέρατε για ψήφιση στο ΔΣ εισήγηση για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, χωρίς να ενημερώσετε τους Δημ. Συμβούλους για τις υποχρεώσεις του Δήμου βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

δ. Δεν έχετε απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις που αφορούν θέματα που απασχολούν τους πολίτες και έχουν υποβληθεί από 15/10/2014 ενώ υποχρεούστε να απαντήσετε εντός μηνός. Μία δε εξ’ αυτών αφορούσε σοβαρές επώνυμες καταγγελίες υπαλλήλου, για σοβαρό οικονομικό θέμα, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία προς τους κανόνες λειτουργίας του Δ. Σ. και αλαζονεία προς τους δημοτικούς συμβούλους.

ε. Διαπραγματευτήκατε επί ένα χρόνο με την κυβέρνηση την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5 και στη συνέχεια προσπαθήσατε να το περάσετε στους φορείς της πόλης μας ως επιτυχία, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους. Αφού εισπράξατε την καθολική αντίδραση αναγκασθήκατε να αλαλάξετε άποψη (λεκτικά τουλάχιστον).

στ. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015 ερωτηθήκατε στο ΔΣ εάν κάνετε ενέργειες να αγοράσετε κτίριο για πνευματικό κέντρο και απαντήσατε αρνητικά. Λίγους μήνες αργότερα φέρατε για ψήφιση πίστωση να ανατεθεί σε ορκωτό εκτιμητή, η εκτίμηση συγκεκριμένου κτίσματος για να το εξαγοράσει ο Δήμος. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή παροιμία «ο κόσμος το είχε τούμπανο και εγώ κρυφό καμάρι». Στη συνέχεια συγκροτήσατε επιτροπή με απόφαση του ΔΣ για να εξετάσει το θέμα και ζητήσατε από τη αντιπολίτευση να συμμετάσχει, κάτι που έκανε με πολύ προβληματισμό. Εάν σας ενδιέφερε η πραγματική συνεργασία, ως πρώτη ενέργεια έπρεπε να συγκροτήσετε την επιτροπή για να διερευνήσει τις δυνατότητες της αγοράς της Αγίας Παρασκευής και αφού εξετάσει σε βάθος όλες τις δυνατές περιπτώσεις, να κάνει την εισήγησή της στο ΔΣ και όχι να ερευνήσει προειλημμένη απόφαση, δίδοντας το δικαίωμα να σκεφθεί κάποιος ότι πίσω από αυτή κρύβονται υστερόβουλες σκέψεις.

Η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες και οι άρχοντες στους νόμους (Σόλων).

Κύριε Σταθόπουλε για να επιτευχθεί η συνεργασία, την αρχή την κάνει πάντα ο ασκών τη διοίκηση, με ειλικρινή διάθεση χωρίς δογματισμούς, ιδεοληψίες, και δείχνοντας το καλό παράδειγμα. Εάν μια φορά ο ένας εξαπατήσει τον άλλον, τότε ταυτόχρονα πεθαίνει και η ουσιαστική συναίνεση, κάτι που εσείς, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, το κάνατε δυστυχώς κατ’ επανάληψη.

Τώρα θέλει μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια για να αντιστρέψετε το κακό κλίμα που δημιουργήσατε.

Τσιαμπάς Κων/νος
Δημοτικός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος Οικονομικής
Επιτροπής Δήμου Αγ. Παρασκευής