ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Στις 10 Μαρτίου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συζήτηση που διεξαγόταν για λυπηρό επεισόδιο που συνέβη στο Δημοτικό Κοιμητήριο, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος κατηγόρησε υπάλληλο (τον οποίο δεν κατονόμασε αλλά τον «φωτογράφισε») ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, χρηματίζεται. Άφησε μάλιστα αιχμές για τον ίδιο λόγο και για άλλους υπαλλήλους.parataxi-500x360px

Σε επόμενη συνεδρίαση, ερωτηθείς αν είχε διατάξει ΕΔΕ,  είχε απαντήσει αρχικά ότι «η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη» και αμέσως μετά ότι «ΘΑ διαταχθεί ΕΔΕ». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεράσιμος Βλάχος, με τον γνωστό αυταρχικό του τρόπο, δήλωσε ότι «ΕΔΕ θα διατάξουμε όποτε θέλουμε εμείς, εμείς είμαστε διοίκηση».

Ζητάμε από το δήμαρχο να ενημερώσει υπεύθυνα και επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η δημοτική Αρχή για το εν λόγω θέμα.

Η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να μην εφαρμόζει τους νόμους. Εάν έχει ενδείξεις ότι διαπράχτηκε κάποιο αδίκημα, είναι υποχρεωμένη να το ερευνήσει και να στείλει τα αποτελέσματα της έρευνας στις αρμόδιες Αρχές.  Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί να παίζει με την τιμή και υπόληψη υπαλλήλων, διαπομπεύοντάς τους.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος