ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ “ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ”

Το Σάββατο 2 Απριλίου, ο επικεφαλής  της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία μελών της, επισκέφθηκε την Εστία Κοριτσιού «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία», στην οδό Τρωάδος 23. Σκοπός της επίσκεψης, η ενημέρωση για προβλήματα της Εστίας και η παράδοση ποσότητας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί.

Η Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως ειδικώς φιλανθρωπικό σωματείο από το υπουργείο Υγείας. Υποδέχεται κορίτσια ηλικίας λίγων μηνών έως και τελειόφοιτες λυκείου, από διαλυμένες ή οικονομικά προβληματικές οικογένειες, των οποίων οι γονείς ύστερα από εισαγγελική εντολή έχουν κριθεί ακατάλληλοι να τα μεγαλώσουν. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Μας υποδέχτηκαν φιλόξενα κυρίες που φροντίζουν τα κορίτσια εθελοντικά, επιτελώντας θεάρεστο έργο, οι οποίες και  μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία αλλά και τις ανάγκες της Εστίας.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής