ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΕΤΣΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δήμαρχος τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά δεν επεμβαίνει. Έχει γίνει «ανέκδοτο» πια, ακόμη και μεταξύ των μελών της παρατάξεώς του, το «α, δεν ενοχλούμε τον δήμαρχο, μετράει τα  like του στο facebook». Εντάξει, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτεί και τον Δήμο.

Ο τρόπος που η δημοτική μας Αρχή διαχειρίζεται τα του Δήμου, μου θύμισε την πάλαι ποτέ εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα». Μόνο που στην  περίπτωση της δημοτικής Αρχής, το «χωρίς πρόγραμμα» διαρκεί ενάμισι χρόνο και μάλλον δεν πρόκειται ν΄αλλάξει.

Πρόσφατα, είχα αναφερθεί στην τακτική της διοικήσεως του ΠΑΟΔΑΠ, να συγκαλεί συμβούλια χωρίς προηγουμένως να έχει στείλει (όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ) τις εισηγήσεις της. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί πρόχειρα, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχεδιασμό  αλλά και χωρίς σεβασμό στα μέλη του Συμβουλίου.

Δεν είχε προλάβει να «στεγνώσει η μελάνη» από το άρθρο μου εκείνο και το πρόβλημα επαναλήφθηκε 2 ακόμη φορές, με την τελευταία (15 Απριλίου) να είναι χαρακτηριστική του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά ζητήματα. Από τα 16 θέματα του Δ.Σ., τα 7 αφορούσαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο. Συγκεκριμένα:

  1. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ενοικίαση κινηματογραφικής μηχανής προβολής και ηχητικού συστήματος για τις ανάγκες του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου
  2. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια κινηματογραφικών ταινιών για τη λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
  3. Παραχώρηση χώρων του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου για υπαίθρια και δημόσια προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων και έγκριση όρων παραχώρησης.
  4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επικοινωνιακή προώθηση – προβολή του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
  5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης του χώρου λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
  6. Εξουσιοδότηση Προέδρου για σύναψη σύμβασης με εταιρία μηχανημάτων αυτόματων πωλητών για τις ανάγκες του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
  7. Έγκριση παραχώρησης δικαιώματος εγκατάστασης και λειτουργίας κινητής καντίνας στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

Λόγω του ότι η διοίκηση δεν είχε ετοιμάσει τις εισηγήσεις, τα θέματα αυτά αποσύρθηκαν και μετατέθηκαν στις καλένδες. Όμως βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου, σε λίγο καιρό θα έπρεπε να ξεκινά η λειτουργία του κινηματογράφου και ακόμη η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ και του Δήμου δεν έχουν ξεκινήσει καν με τα προκαταρκτικά. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός, ότι κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα λειτουργήσει φέτος ο κινηματογράφος. Τί ταινίες θα προβληθούν, Α΄προβολής ή προπολεμικές όπως πέρυσι; Θα υπάρχει εισητήριο ή όχι; Θα καταφέρουν να βγάλουν άδεια λειτουργίας ή όχι,  όπως πέρυσι που λειτούργησε παρανόμως (παρά τα ψεύδη που υποστηρίζουν); Να σημειώσω εδώ, ότι η άδεια λειτουργίας δεν είναι τυπική, πιστοποιεί τα μέτρα ασφαλείας για το κοινό που συναθροίζεται και όχι μόνον. Κάτι που πέρυσι δεν υπήρχε και από καθαρή τύχη δεν είχαμε ατυχήματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δήμαρχος τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά δεν επεμβαίνει. Έχει γίνει «ανέκδοτο» πια, ακόμη και μεταξύ των μελών της παρατάξεώς του, το «α, δεν ενοχλούμε τον δήμαρχο, μετράει τα  like του στο facebook». Εντάξει, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτεί και τον Δήμο.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η αντιπολίτευση είχε μεν καταγγείλει την όλη διαδικασία (;) που είχε ακολουθηθεί αλλά  δεν είχε παρέμβη δυναμικά, δίνοντας έτσι στην διοίκηση μια ευκαιρία να διορθωθεί. Ελπίζω ότι φέτος δεν θα είναι τόσο «χλιαρή» στις αντιδράσεις της, απέναντι σε μια διοίκηση που όχι μόνο δεν διορθώνεται αλλά συνεχίζει με τρομερή αλαζονεία την ίδια τακτική.

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ