ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ

Όταν κάτοικοι της πόλης μας αλλά και στελέχη της παράταξή μας, μας ανέφεραν ότι υπάρχουν κομμένα κλαδιά θάμνων και δένδρων, που παραμένουν αρκετές μέρες σε πεζοδρόμια δυσχεραίνοντας την κίνηση των πεζών, αποστείλαμε ηλεκτρονική επιστολή στη δημοτική Αρχή, στις 24 Ιανουαρίου 2017, αναφέροντάς της το πρόβλημα και προτείνοντας λύσεις. Προβήκαμε στην ενημέρωση της δημοτικής Αρχής και όχι στην άμεση καταγγελία, αποδεικνύοντας την καλή μας θέληση για συνεργασία.

Δημοσιεύουμε την επιστολή αυτή, αφού η δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έλαβε κάποιο μέτρο για την κατάσταση, όχι μόνο δεν μας απάντησε αλλά ούτε καν τον αριθμό πρωτοκόλλου της επιστολής μας δεν μας γνώρισε (αν και το ζητήσαμε και ήταν υποχρεωμένη). Με την αγενή συμπεριφορά της η δημοτική Αρχή, αποδεικνύει  ότι τα περί συνεργασίας και συναίνεσης συνθήματά της, είναι κούφια λόγια.

Το κείμενο της επιστολής μας:

«ΠΡΟΣ: Τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.Γιάννη Σιδέρη

ΚΟΙΝ: Το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο

 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση δημοτών-κατοίκων

Κύριοι,

παρατηρήσαμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας, προβαίνουν συχνά σε κλάδεμα θάμνων και δένδρων που βρίσκονται εντός των ιδιοκτησιών τους και τα οποία εγκαταλείπουν σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την βαδισιμότητα αλλά και δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας. Αντιλαμβανόμαστε, ότι προβαίνουν στις ενέργειές τους αυτές παραβαίνοντας τον σχετικό Κονονισμό. Με το δεδομένο ότι τα οχήματα περισυλλογής του Δήμου, τον τελευταίο καιρό, έχουν μειωθεί λόγω βλαβών αλλά και ελλείψει καυσίμων και είναι δυσχερής η απομάκρυνση των κλαδιών σε εύλογο χρονικό διάστημα, σας προτείνουμε να εκδώσετε ανακοίνωση προς τους κατοίκους-δημότες, την οποία να επαναλαμβάνετε συχνά, με την οποία:

α. Να καλείτε τους δημότες-κατοίκους να απέχουν την περίοδο αυτή και μέχρι την επαναλειτουργία όλων των οχημάτων, από το κλάδεμα θάμνων-δένδρων, γνωρίζοντάς τους την δυσχέρεια του Δήμου να τα απομακρύνει, ελλείψει ικανού αριθμού οχημάτων.

β. Να τους ενημερώσετε και πάλι για τις υποχρεώσεις τους, σε ανάλογες περιπτώσεις.

γ. Να εφαρμόσετε τον σχετικό Κανονισμό , στους παραβάτες.

Παρακαλούμε, να μας γνωρίσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου, που έλαβε η επιστολή μας αυτή».

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής