ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το έγγραφο.

Πριν από λίγες μέρες, δημιουργήθηκε ένα θέμα με τα γήπεδα 5×5 των 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων. Αυτά  τα οποία, παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής, δεν ήσαν έτοιμα στις αρχές του σχολικού έτους. Και δεν ήσαν πρώτον γιατί η δημοτική Αρχή υπέβαλε το αίτημα για την χρηματοδότησή τους την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή που εξέπνεε η προθεσμία υποβολής του (αν και το ήξερε μήνες πριν) και δεύτερον γιατί τα έκανε μπάχαλο με τον διαγωνισμό, που τον ακύρωσε η Περιφέρεια ως παράνομο (τώρα «φτου κι απ΄την αρχή» κι αν προλάβουμε). Μπροστά στον κίνδυνο να «τ΄ακούσει» από την σχολική κοινότητα (κάτι που τελικά δεν απέφυγε) τι σκαρφίστηκε; Βρήκε από κάποιον δήθεν ανώνυμο χορηγό κάτι μεταχειρισμένα ρετάλια μοκέτας, μπήκε “ως κλέπτης εν νυκτί” στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, χωρίς να ενημερώσει καν τον αρμόδιο και υπεύθυνο Διευθυντή και με κάποια «συνεργεία» υπό την «επίβλεψη» ενός δραστήριου  αλλά παντελώς αναρμόδιου και άσχετου με το θέμα στελέχους της, κόλλησε κάτι μπαλώματα εδώ κι εκεί. Αυτή της η ενέργεια (η πρόχειρη, κακόγουστη, καταφανώς παράνομη και πιθανόν επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών), έγινε με παράκαμψη ή με άρνηση (και δικαίως)  της αρμόδιας και υπεύθυνης Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιεύω (το οποίο η δημοτική Αρχή αποκρύπτει).

Στις 11 Σεπτεμβρίου, κατά τον Αγιασμό των 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων, ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ενώπιον των δασκάλων και εκατοντάδων γονέων, έθιξε ακροθιγώς το θέμα και είπε:  «Φτειάξαμε πρόχειρα τα γηπεδάκια και σε λίγο θα έχουμε και την πιστοποίηση για την ασφάλειά τους».

Όμως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, έκδίδει ανακοίνωση και γράφει: «Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την πιστοποίηση Αθλητικών χώρων και Παιδικών χαρών αφορά αποκλειστικά τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Ως εκ τούτου ουδέποτε υπήρξε και δεν υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης όσων γηπέδων 5Χ5 ή παιδικών χαρών βρίσκονται μέσα σε χώρους Σχολικών μονάδων οποιασδήποτε βαθμίδας». Θα έκανα το ερώτημα αν ψεύδεται και μας κοροϊδεύει, αλλά είναι βέβαιον: Και ψεύδεται και μας κοροϊδεύει και μάλιστα κατ΄επανάληψη, εκτός αν δεν ξέρει τι του γίνεται.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το έγγραφο.

Ερωτώ: Αν δεν προβλέπεται πιστοποίηση ασφαλείας, γιατί την ανέφερε στον Αγιασμό; Πιστοποίηση ασφαλείας  της εργασίας αυτής δεν προβλέπεται από την νομοθεσία (αλήθεια, ποια;;) ή δεν μπορεί να πάρει γιατί η εργασία έγινε από αναρμόδια άγνωστα πρόσωπα, χωρίς νόμιμη διαδικασία  και χωρίς την επίβλεψη κάποιου επιβλέποντος αρμόδιου  Μηχανικού; Νομίζει ότι όλοι  καταπίνουν αμάσητα όλα όσα λέει;

Λυπάμαι που το λέω αλλά καλύτερα θα ήταν τα επόμενα χρόνια, ως τις εκλογές, η δημοτική Αρχή να μην ασχοληθεί με τίποτε, τουλάχιστον σοβαρό. Ας κάνει μόνο καμμιά εκδηλωσούλα, έτσι, για ν΄ακούει κανένα χειροκρότημα (που τόσο του αρέσει) ο δήμαρχος. Με όσα σοβαρά καταπιάστηκε είτε τα έκανε μούσκεμα και διέλυσε ό,τι καλό υπήρχε είτε παραβίασε τον μισό ποινικό κώδικα είτε οι ενέργειές της αφήνουν «ύποπτες οσμές». Αφού δεν το ΄χει…

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. δημοτικός σύμβουλος “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ