ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, παρά τα όσα κατά καιρούς  παραπλανητικά ισχυρίζεται, δεν είχε στις προτεραιότητές του τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ιδίως αυτά  που αντιμετωπίζει η προσχολική ηλικία αλλά και η σχολική κοινότητα.

Είναι γνωστή ήδη η αδιαφορία του για τους Παιδικούς Σταθμούς. Ενώ εδώ και 4 χρόνια γνώριζε το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε φέτος με τους χώρους δεν προέβη σε  καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα 124 παιδιά να μην εισαχθούν φέτος σε κάποιο Σταθμό και οι οικογένειές τους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις υποδομές σε σχολικές μονάδες. Διαφημίζει τα αυτονόητα (βαψίματα και συντηρήσεις) τα οποία όλες οι δημοτικές Αρχές πραγματοποιούσαν, αλλά στα ζωτικά ζητήματα αδιαφόρησε. Η έλλειψη σχολικών αιθουσών αλλά και μονάδων είναι γνωστή. Είναι γνωστό επίσης, ότι η δέσμευση του οικοπέδου της πρώην «Σχολής Μακρή» για την ανέγερση σχολείου, λήγει τον Μάϊο του 2019 οπότε υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος να αποδεσμευθεί ο μοναδικός χώρος στην περιοχή του Τσακού που είναι κατάλληλος.

Επί 4 χρόνια όμως η δημοτική Αρχή δεν έπραξε ΤΙΠΟΤΕ.  Θα μπορούσε να διεκδικήσει από τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ, πρώην ΟΣΚ) την απαλλοτρίωση του χώρου με τη βοήθεια όλης της αντιπολίτευσης και των ενδιαφερόμενων Φορέων (Ένωση Συλλόγων Γονέων, Τοπικοί Σύλλογοι). Αλλά ο Γιάννης Σταθόπουλος, ποτέ δεν πίεσε τους συντρόφους του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να μην τους δυσαρεστήσει. Πέραν αυτού, δεν άκουσε την πρόταση που του έχουμε πολλές φορές κάνει, να κατασκευάσει νέες αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μπουμπουλίνας), που και εφικτό είναι και θα ανακούφιζε κάπως τα πράγματα.

Αντί λοιπόν να κάνει όλα αυτά, σε προεκλογική περίοδο και 5 μήνες πριν κινδυνεύσει να αποδεσμευθεί το οικόπεδο και να το χάσουμε (στο «πάρα πέντε» κυριολεκτικά), έφερε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για «κατ΄αρχήν»  λήψη απόφασης για να λάβει ο Δήμος δάνειο για την απαλλοτρίωση του χώρου. Ο δήμαρχος, με την αδιαφορία του και την ανοργανωσιά του, έφερε για άλλη μια φορά το Δήμο στο όριο της καταστροφής.

Ως παράταξη, με αίσθημα ευθύνης, ψηφίσαμε την εισήγησή του.  Δεν ψηφίσαμε καμία λήψη δανείου (όπως από άγνοια ή παραπληροφόρηση κυκλοφορεί). Με την ψήφο μας εκφράσαμε τη βούλησή μας να μην χάσουμε  το οικόπεδο για την ανέγερση σχολείου, έτσι ώστε να έχει ο Δήμος ένα διαπραγματευτικό «ατού» στην επικείμενη δικαστική διαδικασία αποδέσμευσης του χώρου. Με την προέγκριση του δανείου (που ΔΕΝ επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου) θα αγωνιστούμε στο δικαστήριο για την  μη αποδέσμευσή του. Έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες (απαιτείται διάστημα πέντε ετών τουλάχιστον), θα διεκδικήσουμε δυναμικά την απαλλοτρίωση μέσω των ΚΤΥΠ και θα το επιτύχουμε. Ως δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να είμαστε διεκδικητικοί και αποτελεσματικοί, το αποδεικνύουν οι χρηματοδοτήσεις έργων μας ύψους 21.000.000 ευρώ περίπου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος,  σπατάλησε το χρόνο της θητείας του μόνο για την επαχθή αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ και για την υπερπαραγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Αυτά και μόνο ήταν οι προτεραιότητές του.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.