ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΤΣΙΚΑΣ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΕ ΞΑΝΘΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΑΚΗ…

Η Ελλάδα, το 2018, υποχώρησε στην 67η θέση σε σύνολο 180 κρατών στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (CPI –Corruption Perception Index), όταν το 2017 ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών. Πέρυσι, η Ελλάδα είχε συνολικά συγκεντρώσει 48 βαθμούς, ενώ εφέτος συγκέντρωσε μόλις 45.

Αναφέρονται στην έκθεση οι υποθέσεις της κυρίας Θάνου και το σκάνδαλο Novartis. Δεν αναφέρεται η περίπτωση του Διοικητή Νοσοκομείου με 4 πλαστά πτυχία. Μάθαμε ότι, με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, δεν βρέθηκαν οι 3 τίτλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικαλούνταν ο “Διοικητής”

Μάθαμε ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ), με έγγραφη απάντησή του γνωστοποίησε στο ΣΕΕΔΔ ότι δεν βρέθηκαν στο αρχείο των αντίστοιχων σχολών οι  τρεις επικαλούμενοι τίτλοι που φέρεται να έχουν εκδοθεί από το εν λόγω ΑΕΙ (Μεταπτυχιακό Οικονομικών Επιστημών, Πτυχίο Μαθηματικών και Πτυχίο Φιλοσοφίας)”! Μάθαμε ακόμη ότι για το διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Λέστερ του Λονδίνου, για το οποίο έλαβε βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις ο κ. “Διοικητής” για 5 χρόνια, δεν υπήρχε “σχετική πράξη ισοτιμίας, ούτε κατατεθειμένη αίτηση με το όνομα Μπούτος Δημήτριος” στα αρχεία του ΔΟΑΤΑΠ. Μάθαμε επίσης ότι όταν του ζητήθηκε η προσκόμιση των ανωτέρων πτυχίων ο ίδιος έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του, την οποία ο κ. Πολάκης έκανε δεκτή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας υποχώρησε οκτώ ολόκληρες θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς μέσα σε έναν μόλις χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού της “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ”.

Η πλαστογραφία μετά χρήσεως του κυρίου “Διοκητού” , η επί χρόνια είσπραξη επιδομάτων για τα δήθεν πτυχία του και τα δήθεν διδακτορικά του, δεν έχουν μέχρι σήμερα συγκινήσει την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία όμως επέβαλε ποινή 10 ετών κάθειρξη στην καθαρίστρια για πλαστό πτυχίο 6ης Δημοτικού (της 5ης Δημοτικού  το είχε πάρει κανονικά).

Δηλαδή ο κύριος “Διοικητής” κατ’ αναλογία, θα έπρεπε να καταδικασθεί σε τουλάχιστον 40 χρόνια φυλακή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί να κουκουλώσει το θέμα με μία ΕΔΕ. Ο Υφυπουργός ρυπαίνει ακόμη περισσότερο την πολιτική ατμόσφαιρα και γελοιοποιεί κάθε έννοια σοβαρότητας.

Φαίνεται ότι καταβάλλονται “προσπάθειες” από το Υπουργείο ώστε στην Έκθεση της “Διεθνούς Διαφάνειας” για το έτος 2018, η χώρα μας να είναι πρώτη στην εκτίμηση της διαφθοράς. Να ξεπεράσουμε και την Σομαλία, η οποία εδώ και 10 χρόνια παραμένει στην 180η θέση (τελευταία) μεταξύ 180 αξιολογούμενων χωρών…

Καλή επιτυχία κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη…

Αντώνης Νάτσικας
Πολιτικός Μηχανικός
Πρώην Γενικός Διευθυντής ΔΕΠΑ
Πρώην Νομάρχης Χανίων
Τέως Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΣΦΑ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Παράταξη
«Αγία Παρασκευή – Η Πόλη μας»
Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς