ΦΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Στις 8/2/2019, στο ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ, συζητήθηκε το θέμα “Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Δημοπρασιών για τη Μίσθωση Ακινήτου που Αφορά την Αρ.Πρωτ. 4191/26.9.2018 Διακήρυξη Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου”.

Στην γραπτή εισήγηση η μόνη αναφορά ήταν στην ενοικίαση κτίσματος 245,54 τ.μ. που θα φιλοξενήσει 35 νήπια με ενοίκιο 4.200€ και αναπροσαρμογή 3% ετησίως, για τα τρία πρώτα χρόνια της μίσθωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερωθήκαμε προφορικά ότι στις τελικές προτάσεις του ιδιοκτήτη (με τα όποια σχέδια επέκτασης του κτιρίου ώστε να φτάσει στα 245,54 τ.μ.), ο αριθμός των νηπίων φτάνει τα 52 και, με τη δυνατότητα του +10% που δίνει ο νόμος,  καταλήγει σε 57 νήπια.

Η δημοτική Αρχή και η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ έδειξαν μεγάλη καθυστέρηση. Τη διαδικασία αυτή όφειλαν να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, ώστε να προφτάσουν τις εξελίξεις και να περιοριστεί όσο το δυνατόν η μείωση της δυναμικότητας που προέκυψε πέρυσι, από την εφαρμογή του ΠΔ και το οποίο ήταν γνωστό στη διοίκηση εδώ και χρόνια. Ως γνωστόν, πέρυσι έμειναν εκτός παιδικών Σταθμών πάνω από 120 παιδιά. Επιπλέον, στη διάρκεια της θητείας τους, θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει στην ανέγερση ενός Παιδικού σταθμού, στην οδό Αγίου Βασιλείου στα Πευκάκια, του οποίου η μελέτη είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση και είχε κατατεθεί.

Τέλος, ένα ενοίκιο της τάξεως των 4.200€ μηνιαίως με ετήσια αναπροσαρμογή 3% για τα τρία πρώτα χρόνια για κτίσμα 245,54 τ.μ. είναι υπερβολικά υψηλό. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία στην εισήγηση που να τεκμηριώνουν τη δυναμικότητα του σταθμού που θα παραδοθεί, και δεσμεύει την επόμενη διοίκηση. Το γεγονός δε ότι ο ιδιοκτήτης θα παραδώσει, σύμφωνα με την εισήγηση, το κτίριο στις 25 Αυγούστου, λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι Παιδικοί Σταθμοί, έρχεται για άλλη μια φορά να τονίσει με πόσο μεγάλη καθυστέρηση έγιναν όλες οι διαδικασίες.

Φανή Παναγιωτοπούλου

Αν. Μέλος ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος  “Βασίλης Ζορμπάς-Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”