ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Η ΜΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μέχρι σήμερα, ο δήμος μας δεν έχει καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια για να ενημερώσει τους δημότες και, κυρίως, την νεολαία της πόλης μας όσο αφορά τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος. Θέμα για το οποίο απαιτείται μια συνεχής ενημέρωση.

Από δεκαετίες πίσω, το κάπνισμα αποτελούσε ένδειξη υπεροχής ανάμεσα στα παιδιά στα σχολεία. Ξεκινούσαν,  χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρουν  το γιατί. Και πολλά παιδιά, από μικρές ηλικίες, για λόγους μιμητισμού, ακολουθούσαν την «μόδα».

Η «μόδα» εξακολουθεί και σήμερα, παρότι έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι το κάπνισμα, ιδίως στις μικρές ηλικίες, δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Και παρά το γεγονός ότι το Κράτος, με τους νόμους, προσπαθεί να μειώσει το κάπνισμα, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί επικεντρώνεται στην καταστολή και όχι στην πρόληψη, την ενημέρωση.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Βασίλης Ζορμπάς,  είναι ιατρός Πνευμονολόγος και θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος, για να  δώσει  τον τοπικό αγώνα ενημέρωσης της νεολαίας για το κάπνισμα. Φυσικά πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σχολεία, σε συνεργασία Δήμος – Σχολική Κοινότητα.  Με Ημερίδες, με συνεχή ενημέρωση και διαφώτιση, από επιστήμονες ειδικούς στο θέμα. Για παράδειγμα, στην πόλη μας  υπάρχει Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής) όπου  υπηρετούν 3 εξαιρετικοί πνευμονολόγοι, με τους οποίους θα συνεργαστούμε στο θέμα της ενημέρωσης. Επίσης, θα μπορούν να πραγματοποιούνται επισκέψεις μαθητών  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όπου λειτουργεί και ειδικό  Μουσείο και στο Ν.Ν.Θ.Α ( Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών) «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»,  για να δουν από κοντά εικόνες, ομοιώματα και φωτογραφίες των επιπτώσεων του καπνίσματος.

Προσωπική μου δέσμευση, στην όλη μας αυτή προσπάθεια ενημέρωσης, να είμαι στη πρώτη γραμμή, όταν οι πολίτες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου.

Μιχάλης Γρηγοριάδης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»-Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς