ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ – ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ

Στεναχωριέμαι πραγματικά κάθε φορά που παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να ενημερώνομαι. Στεναχωριέμαι γιατί το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά.

Μια μερίδα της αντιπολίτευσης μόνιμα χρησιμοποιεί τρόπους και πρακτικές που κάθε άλλο παρά Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζουν.  Ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος φερειπείν, νομίζει ότι είναι ακόμα δήμαρχος και συμπεριφέρεται όπως τότε: Μιλάει ασταμάτητα, διακόπτει τους ομιλητές, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των απέναντι και γενικά συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας. Τελευταίο δείγμα συμπεριφοράς του το χθεσινό, που απευθυνόμενος στο δήμαρχο του είπε «τι λε ρε κακομοίρη Ζορμπά». Προφανώς ξέρει ότι τις συνεδριάσεις παρακολουθούν ελάχιστοι και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, ενώ προς τα έξω βγάζει μια βιτρίνα, αυτή του ευγενικού, ήπιου  και συναινετικού. Από κοντά κι ο τέως αντιδήμαρχος κ. Πάνος Γκόνης, με εκφράσεις όπως «τσουτσέκια» κλπ

Άλλη κατηγορία, από μόνος του, ο κ. Γιώργος Οικονόμου. Πάντα με έντονο καταγγελτικό ύφος και απαράδεκτα υπονοούμενα κατά των αντιπάλων του. Πάντα κάτι του φταίει, πάντα πίσω από κάποια πρόταση ή ενέργεια κρύβεται μια «ύποπτη» και «παράνομη» πράξη, πάντα κάποιος τον «καταδιώκει».. Πέρα όμως από τα αισχρά υπονοούμενα, ποτέ δεν παρουσίασε κάτι για να στηρίξει τις κατηγορίες του. Μόνο «ακούγεται», «μου είπε κάποιος», «κυκλοφορεί ότι», είναι.

Θα μπορούσε κάποιος να παραβλέψει τη συμπεριφορά τους αυτή αν είχαν προτάσεις και λύσεις για τα θέματα της πόλης. Μέχρι τώρα όμως, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πρώτον ότι οι δημότες σοφά έπραξαν που τους έστειλαν στην αντιπολίτευση αν και καλά θα ήταν να μην υπήρχαν καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με τη συμπεριφορά τους υποβαθμίζουν. Και δεύτερον ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να τους προσγείωσαν ανώμαλα, κάτι που μάλλον δεν άντεξε ο ψυχισμός τους.

Γιώργος Κωβαίος

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ