ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ “ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ”

25η Μαρτίου χθες και η επέτειος εορτάσθηκε από τον Δήμο με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις: Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων, μαθητική παρέλαση. Όλα κύλισαν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου. Όλα; Όχι ακριβώς, κάτι έλειπε που μάλιστα είχε πολυδιαφημισθεί. Έλειπε η «παιδική μπαντίνα» του Δημοτικού μας Ωδείου, που δεν εμφανίσθηκε ενώ είχε εμφανισθεί στις Εθνικές Επετείους το 2018.

Ίσως να θυμάστε ότι πέρυσι είχαν βγει πανηγυρικές ανακοινώσεις για την «ίδρυσή» της. Το όλο επιχείρημα ήταν βιαστικά «κτισμένο» σε σαθρή και μη σύννομη βάση, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Μέσα σε ένα χρόνο, η μπαντίνα «απεβίωσε», από την ασθένεια που δηλητηρίασε και όλες τις υπόλοιπες δομές του ΠΑΟΔΑΠ, εδώ και μια 5ετία : Από «χρόνια δενπληρωνίτιδα».

Όπως και πάρα πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στον ΠΑΟΔΑΠ, έτσι και ο καθηγητής μουσικής-διευθυντής της μπαντίνας έχει μείνει απλήρωτος ένα χρόνο (λόγω ακριβώς της ανικανότητος και προχειρότητος της δημοτικής Αρχής), οπότε γιατί να ασχοληθεί περισσότερο; Ο κ. δήμαρχος είναι γνώστης του θέματος, αλλά (ως συνήθως) «αγρόν ηγόραζε», δεν τολμά άλλωστε να τα βάλει με τον Πρόεδρο…

Φαίνεται όμως, ότι αυτή η φοβερά εκφυλιστική ασθένεια της «χρόνιας δενπληρωνίτιδας» είναι μεταδοτική. Θα παρατηρήσατε ότι το τριήμερο που μας πέρασε, έκαναν την εμφάνισή τους βουνά απορριμμάτων. Για τα οποία πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν με καταγγελίες στο διαδίκτυο, κατηγορώντας τους εργαζομένους. Η δημοτική Αρχή δεν ανεκοίνωσε κάτι, αφήνοντας έτσι το βάρος της ευθύνης στους εργαζομένους στην καθαριότητα (οι εργαζόμενοι είναι τα εύκολα θύματα σε κατευθυνόμενες «βρώμικες» επιθέσεις κάποιων επαγγελματικών κονδυλοφόρων). Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, που εργάζονται συνήθως πέραν του καλώς νοουμένου καθήκοντός τους (με τα μέσα που τους διατίθενται), παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του δημάρχου, δεν έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται και τους οφείλει,  χρόνια τώρα. Και κάνουν αυτό που θα έκανε ο καθ΄ένας στη θέση τους, όταν τον «δουλεύουν»: Εργάζονται αυτό που υποχρεούνται και όχι περισσότερο. Οπότε, μην «πυροβολείτε» τους εργαζομένους αλλά τον κακό εργοδότη τους, τον δήμαρχο.

Υ.Γ. 1. Ήταν πολύ γραφικό το θέαμα να παρελαύνει  γνωστός Πρόεδρος, με την Φιλαρμονική (ευτυχώς τουλάχιστον, δεν κρατούσε μπαγκέτα…)

  1. Δεν είναι ωραίο το θέαμα να καταθέτουν στεφάνι τόσοι πολλοί, τους Ήρωές μας τιμούμε και όχι τους καταθέτοντες
  2. Τα πολιτικά συνθήματα κατά την κατάθεση στεφάνων, εκδηλώνουν ασέβεια
  3. Εκείνη η δεύτερη εξέδρα, δίπλα στου δημάρχου και μάλιστα πιο ψηλή από αυτήν, τίνος ιδέα είναι; Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι μνημείο προβολής ματαιοδοξίας;

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

Οργανωτικός γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς