ΑΝΑΒΙΩΘΗΚΕ ΤΟ “ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ”

Αναβιώθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, για δεύτερη χρονιά, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, από τους πολιτιστικούς   συλλόγους του Δήμου μας, την ΕΝΕΒΑΠ, με διοργάνωση  του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΠ, το «Έθιμο της Φωτιάς». Ένα έθιμο που ανήκει όχι μόνο στην άυλη πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας αλλά είναι και άμεσα συνδεδεμένο με την κάθαρση και την απαλλαγή του ανθρώπου από τα δεινά.

Ο χορός, σε κυκλωτικούς ρυθμούς, γύρω από την φωτιά, αναζωπύρωσε την ανανέωσή της και την διατήρηση της εξέλιξής της από γενιά σε γενιά, όπως μεταδίδεται αδιάκοπα η φλόγα της. Με αυτό τον τρόπο, και με την παρουσία των συμμετεχόντων, το φως της φωτιάς απέκτησε ουσία και κατέκλυσε όχι μόνο τον αισθητό κόσμο αλλά και την ανθρώπινη ψυχή, αναζωπυρώνοντας και τις πολιτισμικές παραδόσεις του λαού μας..

Συνέβαλαν όλοι με την παρουσία τους, οι συμπολίτες μας, μέλη  συλλόγων, του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλων δημοτικών παρατάξεων και της παράταξής μας, με παρόντα και τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, με πολύ κέφι από όλους. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» .