ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ν΄ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

parataxi-500x360pxΕίναι απόλυτα ξεκάθαρο πια, ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και αμηχανία. Κατανοητό, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και απλά πράγματα. Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο, είναι να μεταθέτει τις ευθύνες της και μάλιστα ψευδολογώντας.

Με ανακοίνωσή τους, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, απαντούν στην κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας των μελών όλων των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. Και ενώ επί της ουσίας δεν απαντούν, καλούν δήθεν όλη την Αντιπολίτευση να συμβάλει στην λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου. Την Αντιπολίτευση που, πέρα από τις διαφωνίες της  ως προς τις επιλογές τους, τις στήριξε ακριβώς για να λειτουργήσει κάποια στιγμή ο Κινηματογράφος. Αυτό χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος, γιατί:

Α. Επί 9 μήνες δεν έκαναν καμιά ενέργεια για να τον λειτουργήσουν, παρά τις παροτρύνσεις ολόκληρης της Αντιπολίτευσης και παρ΄ότι γνώριζαν τις δυσκολίες που θα συναντούσαν.

Β. Τελικά, στις 27 Μαΐου 2015, εισηγήθηκαν στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ όρους διακήρυξης διαγωνισμού, για την παραχώρηση σε ιδιώτες, λειτουργιών του κινηματογράφου. Μεταξύ αυτών που ψηφίστηκαν, ήταν η ανάθεση της προμήθειας και της προβολής ταινιών σε ιδιώτη, με την υποχρέωσή του να παραχωρήσει αυτός την μηχανή προβολής. Επί 22 ημέρες, δεν έκαναν καμιά ενέργεια για να πραγματοποιήσουν τον διαγωνισμό. Στη συνέχεια αλλάζουν γνώμη και αποφασίζουν να αγοράσει ο ΠΑΟΔΑΠ την μηχανή προβολής και φέρνουν νέα εισήγηση σε Έκτακτη Συνεδρίαση, στις 19-6-2015. Γιατί άραγε; Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να δαπανήσουμε 40.000 Ευρώ, για κάτι που μπορεί να μας παραχωρήσει ιδιώτης; Και γιατί σε Έκτακτη Συνεδρίαση;

Γ. Δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για την έκδοση άδειας λειτουργίας, για την έκδοση εισιτηρίων, για την διαμόρφωση του χώρου, για την ενοικίαση των ταινιών, για την εγκατάσταση κυλικείου και χώρων υγιεινής, περίφραξης και φωτισμού του χώρου.

Αλήθεια, πιστεύει ο κ. Δήμαρχος ότι με τους ρυθμούς που κινούνται και με τις συνεχείς παλινωδίες τους θα λειτουργήσει ο κινηματογράφος στις 25 Ιουνίου, όπως έχει υποσχεθεί γραπτώς;

Ας σταματήσουν λοιπόν να μεταφέρουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες σε άλλους, ας εννοήσουν επιτέλους ότι αυτοί είναι εδώ κι ένα χρόνο Διοίκηση και ας στρωθούν στην δουλειά.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

  

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος