ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ: ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Konstantinos-TsiampasΟ κάθε Δήμαρχος και η αιρετή διοίκησή του, είναι υποχρεωμένοι από το νόμο, να ενημερώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και μέσω αυτού τους πολίτες, δίδοντας απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, καθώς επίσης και στις ερωτήσεις για τον έλεγχο της διοίκησης σε θέματα διαφάνειας ιδιαίτερα δε όταν αυτές στηρίζονται σε επώνυμες καταγγελίες υπαλλήλων του Δήμου.

Αντί της υποχρέωσης – καθήκοντος αυτού, ο Δήμαρχος κος Σταθόπουλος Ιωάννης:

α. Δεν έχει απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις που του έχω υποβάλλει από τον Οκτώβριο του 2014 και αφορούσαν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών (στοιχεία για τους συμβούλους του, έμμισθους και μη, το έργο του Κοντόπευκου το οποίο έχει εγκαταλείψει στο έλεος του θεού κ.λ.π.) και παρά τις κατ’ επανάληψη προφορικές υπενθυμίσεις μου, στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, αδιαφόρησε πλήρως.

β. Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε την κορύφωση της αλαζονικής συμπεριφοράς του Δημάρχου κου Σταθόπουλου Ιωάννη. Αυτή τη φορά, δεν απήντησε σε προφορική ερώτησή μου, που αφορούσε γραπτή επώνυμη καταγγελία υπαλλήλου του Δήμου, με κοινοποίηση στην οικονομική Επιτροπή του Δήμου, Αντιπρόεδρος της οποίας είμαι, για διερεύνηση και έλεγχο εάν εκτελέσθηκαν ποινικές πράξεις στη Δνση Περιβάλλοντος του Δήμου και αντί να απαντήσει ο ίδιος ως αποκλειστικά αρμόδιος, ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου (αναρμόδιο) να απαντήσει σε πολιτικό – διοικητικό θέμα.

Οι παραπάνω ενέργειες προσβάλλουν τον πολιτικό – δημόσιο διάλογο και απαξιώνουν τη Δημοκρατία.

Κύριε Σταθόπουλε, Δήμαρχε της Αγίας Παρασκευής, έχετε υποχρέωση, από το νόμο αλλά και τη δεοντολογία, να αναβαθμίζετε καθημερινά τον πολιτικό διάλογο τη διαφάνεια και δι΄ αυτών τη Δημοκρατία, ανεξάρτητα εάν σας αρέσει η κριτική ή όχι.

Η αλαζονεία, η υπεροψία και η οικειοποίηση της διοίκησης είναι κακοί σύμβουλοι. Ευελπιστώ ότι, στο εξής θα ανταποκρίνεσθε στις υποχρεώσεις σας και σε ΟΛΑ τα καθήκοντά σας, και δεν θα χρειασθεί να σας καταγγείλουμε εκ νέου.

Για ενημέρωση των πολιτών δίδω στην δημοσιότητα την προφορική ερώτηση που σας έκανα στο Δ.Σ. της 23ης Σεπτεμβρίου 2015 και την οποία σας υπέβαλα εκ νέου γραπτά.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Δημοτικός Σύμβουλος
της Παράταξης “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”


(Ακολουθεί η Ερώτηση της 23ης Σεπτεμβρίου 2015)

ΠΡΟΣ :

1. Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Κ. Ιωάννη Σταθόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Λεωφ. Κηφισίας 1-3 και Λεωφ. Αλεξάνδρας
Τ.Κ. 11523 (2ος όροφος, τηλ. 2106470370)

2. Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Λεωφ. Συγγρού 60 ,Τ.Κ. 11742,τηλ.2132158800

ΘΕΜΑ: Έλεγχος Καταγγελιών

Σχετ : α. Υπόμνημα της _____ αρ. πρωτ. 30911/18-9-15

β. Αίτηση με αρ. πρωτ. 32490/30-9-2015 των Δημ. Συμβούλων Ζορμπά Βασιλείου και Τσιαμπά Κων/νου.

Δήμαρχε

Αφού έλαβα υπόψη :

α. Τα σχετικά τα οποία γνωρίζετε.

β. Την ερώτηση την οποία σας υπέβαλα προφορικά στην 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23-9-2015), στο χρόνο των ερωτήσεων των δημ. Συμβούλων προς τη διοίκηση και στην οποία δεν απαντήσατε αλλά με παραπέμψατε στον Γεν Γραμματέα του Δήμου , πέρα από κάθε δεοντολογία ,τους κανόνες λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου , των κανόνων της Δημοκρατίας και της νομοθεσίας .

γ. Ότι το θέμα είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα δική σας, διότι αφορά διοίκηση- έλεγχο και απόδοση ευθυνών σε υπαλλήλους και πιθανόν σε αιρετούς, για σοβαρό θέμα ΗΘΙΚΗΣ τάξεως κατά την άποψή μου.

Σας υποβάλλω

εκ νέου την ίδια ερώτηση γραπτώς, ήτοι να με ενημερώσετε:

(1). Σε ποιες ενέργειες προβήκατε για την εξακρίβωση της αλήθειας η όχι των αναφερομένων στο υπόμνημα της _____ αρ. πρωτ. 30911/ 18-9-15.

(2). Πότε προβήκατε στις ενέργειες αυτές.

(3). Τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

(4). Εάν αποδώσατε ή θα αποδώσετε ευθύνες στην παραπάνω υπάλληλο εφόσον τα αναφερόμενα στο υπόμνημα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με αυτό τον τρόπο συκοφαντεί τη Διοίκηση του Δήμου, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπρόεδρος της οποίας είμαι ή εάν είναι αλήθεια, προβήκατε ή θα προβείτε στις απορρέουσες-προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες ενέργειες κατά των υπευθύνων.

Με Εκτίμηση

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Δημοτικός Σύμβουλος