ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ;

Μετά από πληροφόρησή μας  από ενεργούς πολίτες και επιτόπια αυτοψία, διαπιστώσαμε ότι στον Υμηττό και εντός των ορίων των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Χολαργού-Παπάγου, συνεργεία υλοτόμων πραγματοποιούσαν μια καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Υπό το πρόσχημα του καθαρισμού και με τη δικαιολογία ότι υπάρχει άδεια από το αρμόδιο Δασαρχείο, την οποία δεν είχαν μαζί τους, ξερίζωσαν κι έκοψαν δένδρα (πεύκα και βελανιδιές) , κουμαριές και βάτους. Να σημειωθεί, ότι δεν τους συνόδευε κανείς υπεύθυνος για να ελέγχει τη δραστηριότητά τους, οι δε “διευκρινήσεις” που δόθηκαν από το Δασαρχείο και τη Δασονομία μόνο διευκρινήσεις δεν ήταν.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως από το Δασαρχείο. Ενημερώθηκε όμως από πολίτες και παρ΄όλα αυτά δεν κινήθηκε ούτε για να εξακριβώσει τι γίνεται ούτε για να διαπιστώσει τη νομιμότητα των εργασιών.

Επειδή ο Υμηττός με το δάσος του, πέρα από το φυσικό κάλλος του,  προστατεύει την πόλη μας από φυσικές καταστροφές (αφού δρα και σαν φυσικό αντιπλημμυρικό «τείχος»), θεωρούμε ότι κάθε δραστηριότητα σ΄αυτόν είναι περισσότερο από μια απλή υπόθεση «νόμιμης» άδειας.

Απαιτούμε από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ διακοπή κάθε δραστηριότητας υλοτόμησης και «καθαρισμού», να ερευνήσει σχολαστικά αλλά τάχιστα την υπόθεση και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος