ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: “ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ”

«...Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος και η παρέα του, έχουν τόση σχέση με τη νομιμότητα όση και ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Νομίζω ότι κανονικά η αντιπολίτευση θα έπρεπε να εκδώσει μια «Μαύρη Βίβλο», στην οποία θα αναφέρονται όλες οι παρανομίες της διοικήσεως Σταθόπουλου και η οποία θα εμπλουτίζεται καθημερινά (κάθε μέρα διαπράττουν και από μια τουλάχιστον)...»

Ο τίτλος είναι μεν σχετικός με το κείμενο που ακολουθεί αλλά δεν είναι δικός μου. Είναι ο τίτλος ανακοινώσεως του δημάρχου, μετά το πρωτοφανές γεγονός του «μαγειρέματος» αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου (και μάλιστα δυο φορές), για να την βγάλει στα μέτρα που τον εξυπηρετούσαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος και η παρέα του, έχουν τόση σχέση με τη νομιμότητα όση και ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Νομίζω ότι κανονικά η αντιπολίτευση θα έπρεπε να εκδώσει μια «Μαύρη Βίβλο», στην οποία θα αναφέρονται όλες οι παρανομίες της διοικήσεως Σταθόπουλου και η οποία θα εμπλουτίζεται καθημερινά (κάθε μέρα διαπράττουν και από μια τουλάχιστον).

Ας θυμηθούμε μερικά κραυγαλέα περιστατικά κατάφωρης παρανομίας:

-Η εξαπάτηση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, που άλλα ψήφισαν και άλλα αναρτήθηκαν ότι είχαν ψηφισθεί.

-Η νόθευση αιτήσεων γονέων παιδιών των ΠΑΙΣΔΑΠ, που άλλα ζητούσαν και «διορθώθηκαν» για να φαίνεται ότι άλλα είχαν ζητήσει.

-Η κατασκευή παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών στο πρώην «Στρατόπεδο ΣΠΥΡΟΥΔΗ», για τις οποίες δεν έχει ακόμη εκτελεσθεί η εντολή της Πολεοδομίας για κατεδάφισή τους.

-Η απόφαση με την οποία θα έδιναν χαριστικά 65.000 ευρώ σε «γνωστούς και ημετέρους» για δήθεν μελέτη, που απορρίφθηκε ως παράνομη.

-Η απασχόληση εργαζομένων επί μήνες χωρίς μισθό και, κυρίως, χωρίς ασφάλιση κάτι που αποτελεί λόγο αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας.

-Η απόφαση ανακλήσεως της αδείας λειτουργίας του Da Vinci, που και αυτή κατέπεσε όπως πληροφορήθηκα (απομένει η καθαρογραφή της αποφάσεως) ως παράνομη και καταχρηστική.

-Ο διαγωνισμός για τα γηπεδάκια 5Χ5 του 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων, που κηρύχθηκε άκυρος ως παράνομος.

-Η νόθευση της αποφάσεως για την αγορά της βίλας Ιόλα, που άλλα ψηφίσθηκαν και άλλα γράφτηκαν στην απόφαση.

Υπάρχουν και άλλα πολλά, που δεν τα γράφω για λόγους οικονομίας χώρου.

Παρ΄όλα αυτά, ο δήμαρχος έχει το θράσος να ανακοινώνει ότι «υπερασπίζεται τη νομιμότητα». Προφανώς, θα εννοεί την νομιμότητα έτσι όπως ο ίδιος και η μικρή παρέα του αντιλαμβάνονται, την νομιμότητα του «το Κράτος είμαι Εγώ». Αυτή όμως η αντίληψη περί νομιμότητος που έχουν, βλάπτει και τα συμφέροντα του Δήμου. Γιατί διαδικασίες ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται, με τεράστια καθυστέρηση, και τίποτε δεν προχωρά. Μήπως θα πρέπει η αντιπολίτευση, εκτός των άλλων ενεργειών της για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τήρηση της νομιμότητος, εκτός από το να αναδεικνύει τα θέματα, να στείλει και κανέναν «πακέτο» στον Εισαγγελέα;  Ως πότε αυτή η παρεούλα θα έχει ασυλία;

Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ