ΤΟ “ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ” ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στις 18 Ιουλίου, συνεδρίασε το Δημοτικό μας Συμβούλιο για να αποφασίσει για την άμεση και απευθείας αγορά του κτήματος Ιόλα, με εισήγηση του δημάρχου. Στη συνεδρίαση αυτή, αναπτύξαμε τις απόψεις μας που αφορούσαν τόσο το ύψος της οικονομικής εκτίμησης της αξίας κτήματος και κτίσματος όσο και την διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και άλλες παραμέτρους που έχουμε δημοσιοποιήσει.

Τα γεγονότα είναι γνωστά: Μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί πολιτική πανωλεθρία ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, την τελευταία στιγμή έκανε στροφή 180ο και αποδέχθηκε την πρόταση των δυο αντιδημάρχων του (Ελισάβετ Πετσατώδη και Γιάννη Σιδέρη), που μέχρι εκείνη τη στιγμή ο ίδιος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεράσιμος Βλάχος  απέρριπταν μετά βδελυγμίας, η οποία πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι η πρόταση που ψηφίστηκε, ήταν στα περισσότερα σημεία της, τόσο ως προς το γράμμα όσο και ως προς το πνεύμα, εκ διαμέτρου αντίθετη με την αρχική εισήγηση του δημάρχου. Επακολούθησε η απόφαση δημάρχου (με το πρωτοφανές και υποτιμητικό σκεπτικό) με την οποία έπαυσε από τα καθήκοντά της μόνο την αντιδήμαρχο Ελισάβετ Πετσατώδη , για τη θαρρετή της  στάση στη συζήτηση του θέματος.

Η απόφαση  αναρτήθηκε στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δέκα (10) ολόκληρες μέρες μετά τη λήψη της. Ο λόγος ήταν προφανής. Επί δέκα μέρες την «μαγείρευαν», προκειμένου να φανεί ότι «μοιάζει» με αυτό που ψηφίστηκε αλλά να μην είναι αυτό που ψηφίστηκε. Μεθόδευση που αναμέναμε από το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και την μικρή παρέα του που θεωρεί το Δήμο «τσιφλίκι της» (ο χαρακτηρισμός αποδόθηκε και από την πρώην αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη, στην ανοιχτή επιστολή της).

Όταν αντιλήφθηκαν δε ότι η λαθροχειρία τους αυτή (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παραχάραξη, πλαστογραφία) έγινε αντιληπτή, έσπευσαν να την διορθώσουν δήθεν, «ξεχνώντας» όμως και πάλι βασικά σημεία που είχαν ψηφιστεί. Φαίνεται, η παρεούλα αυτή νομίζει ότι όλοι «κοιμούνται» και δεν παρακολουθούν τις πράξεις της.

Ο πρώτος λόγος, ανήκει πλέον στην κ. Πετσατώδη και στον κ. Σιδέρη για να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις αυτές. Όσον αφορά στην παράταξή μας, γνωρίζουμε τις ευθύνες και το καθήκον μας απέναντι στους δημότες, στο Νόμο, την Διαφάνεια και την πολιτική Ηθική. Και θα πράξουμε αναλόγως.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής