Δημήτριος Ευαγγελάτος

Γεννήθηκε την 26η Ιουνίου του 1980 στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα παιδικά και εφηβικά του χρόνια διαμένοντας στην πατρική του οικία στην πλατεία Κολιάτσου. Είναι υιός του Χαραλάμπους Δ. Ευαγγελάτου, συνταξιούχου δικαστικού επιμελητή και της Φρειδερίκης Χριστοδουλοπούλου – Ευαγγελάτου, συνταξιούχου προϊσταμένης νοσηλεύτριας. Η καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του είναι από το χωριό Μονοπολάτα του Δήμου Παλλικής (Ληξούρι) της όμορφης Κεφαλονιάς, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την πόλη του Αγρινίου του Νομού Αιτωλοκαρνανίας.

Από το έτος 2013 είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Κορίνη – Ευαγγελάτου, δικηγόρο Αθηνών, και έχουν αποκτήσει δύο υιούς, τον Χαράλαμπο και τον Ιωάννη – Γεράσιμο, ηλικίας 5,5 και 2 ετών αντίστοιχα.

Από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1995 διαμένει πλέον μόνιμα στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής, αρχικώς στην πατρική του οικία στην περιοχή του Τσακού και πλέον ως οικογενειαρχής στην περιοχή του Κοντόπευκου.

Tο έτος 1998 αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, ενώ το Σεπτέμβριο του έτους 1999 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή).

Κατά την χρονική περίοδο 2005-2006 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στον Στρατό Ξηράς, υπηρετώντας στο Σώμα Υλικού Πολέμου (παρουσίαση στο Κ.Ε.Υ.Π. στην Λαμία και απόλυση από το 32ο Τ.Υ.Π  στις Φέρρες Έβρου, περιοχή Καβησός).

Στις αρχές του έτους 2007 ολοκληρωσε τις υποχρεώσεις του ως ασκούμενος δικηγόρος, εργαζόμενος παράλληλα σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του οποίου έκτοτε αποτελεί ενεργό μέλος με δράσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα, ασκεί μάχιμη δικηγορία αφ’ενός στο ιδιόκτητο γραφείο του στο Κέντρο της Αθήνας (περιοχή πλατείας Κάνιγγος, οδός Γλάδστωνος αρ. 3) και αφ’ετέρου στο έτερο γραφείο του στην Αγία Παρασκευή Αττικής (οδός Ψαρρών 60),  ασχολούμενος με υποθέσεις αστικού, εμπορικού, ποινικού, διοικητικού δικαίου.

Από τον Ιανουάριο του έτους 2008 έως και σήμερα, είναι εξωτερικός συνεργάτης της  τραπέζης ALPHA, ασχολούμενος κυρίως με έλεγχο τίτλων ακίνητης περιουσίας οφειλετών, με εγγραφή και εξάλειψη προσημειώσεων, κατ’εντολή  του προαναφερθέντος τραπεζικού ιδρύματος.

Περνάει τον ελευθερο χρόνο του πρωτίστως με την σύζυγό του και τους δύο υιούς τους και κατόπιν διαβάζοντας, ταξιδεύοντας, παρακολουθώντας κινηματογράφο και θέατρο, σεμινάρια φωτογραφίας, αρθρογραφόντας και αθλούμενος αρκετά συχνά.

Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής και ακολούθως ασχολήθηκε ενεργά με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ.  Επίσης, από μαθητής ακόμα, δραστηριοποιείτο σε Συλλόγους Ληξουριωτών, Κεφαλληνίων και Επτανησίων, ενασχόληση που αποτελεί τον ελάχιστο φόρο ευγνωμοσύνης και τιμής προς την ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.