“ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

Η παράταξή μας, την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, παρουσίασε την πρόταση-προμελέτη για την κατασκευή του “Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου” στα Πευκάκια της Αγίας Παρασκευής, ενώπιον  εκπροσώπων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων καθώς και δημοτικών παρατάξεων και ενεργών πολιτών, στους οποίους εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες για την ενεργή συμμετοχή τους.

Η προμελέτη αυτή, βασίζεται στις σύγχρονες παραδοχές και τεχνικές προδιαγραφές, που αναγνωρίζονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περιλαμβάνει δε όσα είχαν  θεωρηθεί ως αναγκαία και είχαν αποφασιστεί σε παλαιότερες προτάσεις συλλόγων και παρατάξεων. Οι κατασκευές που προβλέπει είναι ήπιες, από υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αύξηση του πράσινου στον χώρο.

Την παρουσίαση προλόγισε και συντόνισε ο γνωστός συμπολίτης μας, αθλητικογράφος κ. Γιάννης Κουβόπουλος, γιός των αείμνηστων Κωνσταντίνου Κουβόπουλου και Ροζάνας Κουβοπούλου-Παπαμακαρίου, τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης την κ. Λένα Μαρκή της ενημερωτικής  ιστοσελίδας «Agia Paraskevi images» και την κ. Βάνα Κοζόκου από την εφημερίδα «24 ώρες στα Βόρεια Προάστεια», που κάλυψαν δημοσιογραφικά  την παρουσίαση.

Την πρόταση-προμελέτη, που συντάχθηκε από την Επιτροπή Εργασίας Αθλητικών Υποδομών και Προγραμμάτων,  παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξής μας Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων και των παρατάξεων αλλά και ενεργούς πολίτες. Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής μας, δήλωσε ότι ο «Αθλητισμός για Όλους» είναι προτεραιότητα και δέσμευση για την παράταξή μας. Όπως διευκρίνισε, χωρίς να είμαστε τοπικιστές, αποκλείουμε την παραχώρηση του χώρου για υπερτοπική χρήση. Δεσμεύτηκε δε, ότι το «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο» θα κατασκευαστεί, σταδιακά, αναλύοντας τους τρόπους χρηματοδότησής του.

Οι εκπρόσωποι που κατέθεσαν ερωτήσεις αλλά και προτάσεις, τάχθηκαν θετικά απέναντι στο όλο εγχείρημά μας.

Σύμφωνα με την πρόταση-προμελέτη, το «Αθλητικό Κέντρο» θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 1. Κλειστό γυμναστήριο

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 800.000 €

β) Εξωτερικές διαστάσεις 35,20 μ. x 47,60 μ.

γ) Κτίριο τριών επιπέδων:

Στο ισόγειο 1 θα υπάρχει ο αγωνιστικός χώρος και όλοι οι λειτουργικοί χώροι (αποδυτήρια, ντουζιέρες, w.c., ιατρείο, χώρος διοίκησης κ.λ.π.).

Στο ισόγειο 2 θα υπάρχουν οι αποθήκες των οργάνων.

Στο μεσώροφο θα είναι το επίπεδο των κερκίδων.

 1. Ανοικτό κολυμβητήριο

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 1.500.000 €

β) Κολυμβητική δεξαμενή εσωτερικών διαστάσεων 21,00 μ. x 50,00 μ.

γ) Θα φιλοξενεί εκτός από το άθλημα της κλασσικής κολύμβησης, το άθλημα της υδατοσφαίρισης και των καταδύσεων στην περίπτωση που κατασκευαστούν οι απαιτούμενοι βατήρες.

 1. Ανοικτά γήπεδα αντισφαίρισης

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 250.000 €

β) Δύο ανοικτά γήπεδα τένις, εξωτερικών διαστάσεων 16,90 μ. x 36,50 μ. το καθένα.

 1. Γήπεδο χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 100.000 €

β) Ένα ανοικτό γήπεδο χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης εξωτερικών διαστάσεων 24,00 μ. x 41,95 μ.

 1. Ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 350.000 €

β) Δύο ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 εξωτερικών διαστάσεων 29,95 μ. x 46,50 μ. το καθένα.

 1. Διάδρομοι τρεξίματος και πεζοπορίας

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 250.000 €

β) Τέσσερις διάδρομοι τρεξίματος και πεζοπορίας πλάτους 1,22 μ. ο καθένας, διαστρωμένοι με κουρασάνι, ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον.

 1. Αναψυκτήριο (café)

Σε συνέχεια του Κλειστού Γυμναστηρίου, θα λειτουργεί, σε ημιυπαίθριο χώρο, αναψυκτήριο (café) για τους αθλούμενους και τους επισκέπτες.

 1. Χώρος Στάθμευσης

Ο υπαίθριος ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης στο ΟΤ 445 χωρητικότητας 35 περίπου οχημάτων.

Εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης, για να μην υπάρχει επιβάρυνση στην περιοχή. Για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής, μελετάμε και άλλους τρόπους πρόσβασης που θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Την παραπάνω πρότασή μας θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση, έως το τέλος Ιουνίου 2018, οπότε και θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά της. Όποιος επιθυμεί (σύλλογοι, παρατάξεις ή μεμονωμένα άτομα) μπορεί να λάβει μέρος στη διαβούλευση , με προτάσεις ή παρατηρήσεις, με δυο τρόπους: Είτε αποστέλλοντας αυτές στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της παράταξής μας agparipolimas@hotmail.gr είτε με την ηλεκτρονική διαβούλευση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Πληκτρολογήστε στο φυλλομετρητή σας τη διεύθυνση http://agiaparaskevi-ipolimas.gr/
 2. Από το αρχικό μενού επιλέξτε το πεδίο «Διαβούλευση».
 3. Επιλέξτε την πρόταση  που θέλετε να σχολιάσετε.
 4. Στο τέλος του άρθρου πληκτρολογήστε το όνομα, το email και το σχόλιό σας και πατήστε «Δημοσίευση».

Όλα τα σχόλια θα είναι δημόσια.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.