Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Έναν ολόκληρο σχεδόν μήνα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα των παιδιών που φέτος έμειναν εκτός Παιδικών Σταθμών και ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Στην συνεδρίαση εκείνη, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος είχε υποσχεθεί ότι «σε λίγες μέρες θα έχει λήξει το ζήτημα, θα δώσω εντολή («εντέλεσθε» στην ορολογία του Δήμου) και θα πάρουν τα παιδιά».

Χθες όμως, σε συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Γονέων των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, κατά την οποία απουσίαζε η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη (γιατί άραγε;;;), ο δήμαρχος είπε στους γονείς: «Πληροφορήθηκα ότι δεν μπορώ μάλλον να δώσω τέτοια εντολή». Όρισε μάλιστα νέα συνάντηση με τους γονείς, για την Παρασκευή, «για να δούμε τι θα κάνουμε» όπως είπε. Είναι δυνατόν, δήμαρχος 4 ετών και με παρουσία 21 ετών στα αυτοδιοικητικά, να μην γνωρίζει τι εντολές μπορεί να δώσει και τί όχι;

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Σταθόπουλος, αλλά προσπαθεί να «αγοράσει χρόνο».  Είναι μια συνηθισμένη τακτική του, την χρησιμοποιεί συνεχώς, προσπαθώντας να εκτονώσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου. Δυστυχώς όμως γι΄αυτόν, ο χρόνος του έχει τελειώσει. Ενώ γνώριζε από τετραετίας ότι θα υπάρξει αυτό το πρόβλημα, δεν ασχολήθηκε καθόλου. Είχε 4,5 χρόνια στη διάθεσή του να ανεγείρει νέο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό. Εμείς, σε λιγότερο από 3 χρόνια, είχαμε σχεδιάσει-μελετήσει-χρηματοδοτήσει και ανεγείρει έναν Παιδικό Σταθμό (έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα) και του παραδώσαμε κατατεθειμένες μελέτες, με έγκριση δόμησης, για άλλον έναν. Δυστυχώς, «έμεινε στα συρτάρια του». Στην ανάγκη, θα μπορούσε να βρει κατάλληλο χώρο για ενοικίαση. Οι προτεραιότητές του όμως ήταν άλλες, θεάματα και real estate.

Τον καλούμε για άλλη μια φορά, να λειτουργήσει σαν δήμαρχος. Να αναλάβει τις ευθύνες του και να λύσει το πρόβλημα, που ο ίδιος δημιούργησε με την αδιαφορία του.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.